Van Hanegem blikt vooruit op EK: "Ik ben benieuwd of Weghorst bij dat clubje zit"

Willem van Hanegem is extra gefocust op de verrichtingen van Wout Weghorst bij Oranje. Het Feyenoord-icoon is benieuwd of de spits van VfL Wolfsburg speelminuten krijgt op het EK.  

Euro 2020 gaat over twee weken van start. Oranje begint met 26 spelers aan het eindtoernooi. "De bondscoach zei al dat hij er waarschijnlijk maar zo’n vijftien of zestien echt gebruikt", laat Van Hanegem weten in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

"Ik ben benieuwd of Wout Weghorst bij dat clubje zit", vervolgt De Kromme. "Bij AZ dacht ik weleens dat er iets mis was met hem. Zo gedreven. Maar zo is hij gewoon, ben ik achter gekomen. En wat hij in Duitsland heeft laten zien, is knap".

Kanshebbers

Van Hanegem ziet het Nederlands elftal niet als topfavoriet voor de eindzege. Portugal behoort wél tot de favorieten. "Ik zag een lijstje met de spelers van Portugal voorbijkomen. Onvoorstelbaar wat een kwaliteit".

"Ik ben benieuwd of je die ploeg kan stoppen met een verdedigende organisatie zoals Villarreal, Atlético Madrid en Chelsea dat toepassen. Ik hoop vooral dat de Portugezen niet zelf met de handrem erop gaan spelen. Daar hebben ze te mooie spelers voor".

Feyenoord-doelman vertrekt