VIDEO: Huilende Advocaat staat stil bij afscheid: "Ik schoot even vol"

Na de met 2-0 gewonnen play-off finale tegen FC Utrecht, stond trainer Dick Advocaat voor de camera van ESPN. Hoewel de stoppende trainer het alleen over de wedstrijd wilde hebben, ging het toch ook echt over zijn afscheid.

Advocaat kijkt met een goed gevoel terug op de wedstrijd: "Het was een goede eerste helft, echt uitstekend. Dan gaat Utrecht wat scherper spelen en daar hadden wij moeite mee. Het was puur vechten, maar ze hebben het over de streep getrokken. Hij kan een keer verkeerd vallen, maar hij viel goed voor ons", aldus Advocaat tegenover ESPN.

Leroy Fer

Routinier Leroy Fer maakte de wedstrijd nog even spannend door een harde tackle op Sander van de Streek. Echter was de Kleine Generaal niet bang dat hij met rood bestraft zou worden: "Nee, ik kneep hem eigenlijk niet. Hij wilde heel snel opstaan, toen iemand zei: blijf liggen. Je weet het tegenwoordig niet met de VAR, maar gelukkig niet."

Tranen in de ogen

Al bij de 1-0 van Luis Sinisterra hield Dick Advocaat het niet droog op de bank: "Ik kan er echt niets aan doen. Ik schiet voor niets in de schrik. Na het laatste fluitsignaal moest ik ook snel weg. Steven Berghuis zei: we gaan nog even het veld langs. Nou, ik niet. Ik schoot even vol. Dat heb ik altijd wel gehad, maar de laatste jaren wordt het steeds extremer." Tijdens de wedstrijd werd de afzwaaiende trainer ook toegezongen door het publiek: "Toen begon het ook al. Ik kan er niets aan doen." De 73-jarige Advocaat kijkt met voldoening terug op zijn carrière: "Vooral dat ik het zo lang vol heb gehouden. Dat betekent dat je goed in je vel zit. En ook dat je niet veel hebt verloren. Als je veel verliest is het een heel eenzaam beroep. Gelukkig heb ik veel gewonnen."

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Finale play-offs Feyenoord-FC Utrecht’

De imposante trainerscarrière van Advocaat

Samenvatting Feyenoord-FC Utrecht 2-0 (alle goals, finale play-offs)

Henk ten Cate over toekomst Wijnaldum: "Hij volgt zijn gevoel. Feyenoord? Dat zou kunnen"

Mahi ziet arbitrage en KNVB niet los van elkaar: "Ik denk dat het allemaal geen toeval is"

Programma en speelschema Feyenoord in de Conference League

VIDEO: Feyenoord-supporters gooien met kliko's en vuurwerk, politie spuit met waterkanon

VIDEO, GOAL: Feyenoord-FC Utrecht 2-0 (Linssen)

Onrust rond de Kuip na Feyenoord-Utrecht; politie grijpt in

Dit is de dochter van Steven Berghuis: Joy, in Feyenoord-shirt

Veel bewondering voor afzwaaiende Dick Advocaat na gewonnen finale: "Dickie bedankt!"