'Meedoen Jahanbakhsh tegen Maccabi Haifa nog maar de vraag'

Feyenoord weet met wie het moet zien af te rekenen in de Conference League. Slavia Praag, Union Berlin en Maccabi Haifa zijn de tegenstanders. Het is nog maar de vraag of Arne Slot in alle wedstrijden kan beschikken over Alireza Jahanbakhsh.

Het zit namelijk zo dat Jahanbakhsh vijf jaar geleden weigerde om tegen Maccabi Haifa in actie te komen. Dit had alles te maken met de politieke verhoudingen tussen Iran en Israël. In 2016 wilde Jahanbakhsh namens AZ niet in actie komen tegen Maccabi Haifa. De aanvaller was bang dat zijn thuisland het hem kwalijk ging nemen als hij tegen een club uit Israël in actie kwam. Destijds benadrukte de Iraanse minister van sport nog dat 'het tot de kernwaarden van Iran behoort om te weigeren het op te nemen tegen Israëliërs'.

AZ probeerde de aanvaller destijds nog over te halen, maar zonder succes. Dit jaar wachten er dus wederom twee ontmoetingen met Maccabi Haifa voor Jahanbakhsh. Dit keer moet de aanvaller met Feyenoord spelen tegen de Israëlische club. Of Jahanbakhsh dan wel zal spelen, is dus nog maar de vraag.