'Noppert toch onder het mes; mogelijk einde seizoen'

Andries Noppert moet toch geopereerd worden aan de liesblessure waar hij al een tijdje mee sukkelt. Sinds eind januari kwam de lange doelman niet meer in actie voor SC Heerenveen. Het is onduidelijk of Noppert dit seizoen nog in actie kan komen voor de Friezen. 

Hoe anders zag de wereld er een halfjaar geleden uit voor de keeper. Hij mocht debuteren voor het Nederlands elftal op het WK tegen Senegal. Hij was de nummer één van Louis van Gaal, maar kon helaas niet voorkomen dat Argentinië na strafschoppen te sterk was voor Oranje.

Liesproblemen

Nadat hij terugkeerde uit Qatar keepte Noppert nog drie officiële wedstrijden voor Heerenveen. Daarna raakte hij geblesseerd aan zijn lies. In het begin leek dit geen groot probleem, na enkele weken rust zou hij weer op doel kunnen staan. De werkelijkheid bleek echter anders. Sindsdien kwam Noppert geen minuut meer in actie. Vrijdagmiddag, uitgerekend op de 29e verjaardag van de doelverdediger, bracht de club via de officiële kanalen naar buiten dat Noppert toch geopereerd moet worden. 

"Voor zijn herstelperiode rekenen ze normaal gesproken zes weken", zegt Kees van Wonderen, de trainer van Heerenveen, op de website van de club. "Dan zou hij eventueel weer kunnen aansluiten als we richting de play-offs gaan. Daarna zijn de Nations Leagueduels met Oranje, maar dan bekijk ik het allemaal erg zonnig."