Begrip voor Slot: "Als trainer kun je dat simpelweg niet zeggen"

Feyenoord lijkt dit seizoen de kampioen van Nederland te gaan worden. Ondanks de pijnlijke halve finale in de beker tegen Ajax, ligt de ploeg van trainer Arne Slot nog altijd op koers voor het zestiende landskampioenschap uit de geschiedenis. Desondanks wordt dit door Slot en zijn mannen nog niet op die manier uitgesproken. Giovanni van Bronkhorst snapt die voorzichtigheid wel.

"Ik begrijp heel goed dat Arne (Slot, red) niet zegt dat Feyenoord zeker weten kampioen gaat worden", vertelt Van Bronkhorst aan Voetbal International. "Als trainer kun je dat simpelweg niet zeggen, ook al ben je er heilig van overtuigd en zijn je spelers dat ook."

Ervaringsdeskundige

Van Bronkhorst was de laatste trainer die kampioen werd met de Rotterdammers. Dat gebeurde in 2017. De voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal weet precies in welk schuitje Slot momenteel zit: "Ik kan me voorstellen dat hij niet stond te juichen tijdens de vorige interlandperiode. Misschien valt de schade mee, maar je ziet het wel vaker. Speler gaan even uit die bubbel en raken dan ergens anders geblesseerd. Pech kan een van de factoren zijn die Feyenoord nog van het kampioenschap kan afhouden."

Bekijk hier de laatste kampioenswedstrijd van Feyenoord, met Van Bronkhorst als trainer, nog eens terug!

Feyenoord-doelman vertrekt