Dessers kijkt terug: "Nu al mooiste seizoen van mijn carrière"

Cyriel Dessers was vorig seizoen dé revelatie bij Feyenoord. De spits, die gehuurd werd van KRC Genk, werd gedurende het seizoen een publiekslieveling in Rotterdam. Bij Voetbal International blikt Dessers terug op dat succesvolle seizoen.

"Mijn seizoen bij Feyenoord was hoogstwaarschijnlijk, nu al, de mooiste periode in mijn carrière. Ik beleefde het als een droom. We hadden een geweldige groep qua voetbalkwaliteiten, maar ook als personen. Ik ben nu ook vooral trots op wat we samen hebben bereikt", vertelt Dessers. "De wond van Tirana heelt al een beetje."

"Ik houd nog altijd gemengde gevoelens aan die finale. Ik denk namelijk nog steeds dat wij beter waren dan Roma en die prijs hadden kunnen winnen", stelt de Belg, die tegenwoordig voor Nigeria uitkomt. "Zelfs nu, bijna een jaar verder, kan ik de bijzondere weg naar die finale niet los zien van het verdriet."

Tekst gaat verder onder de video.

Vertrek naar Italië

Na het succesvolle seizoen onder Arne Slot keerde Dessers terug bij KRC Genk. Zij verkochten hem afgelopen zomer voor 6,5 miljoen euro aan het Italiaanse US Cremonese. Daar speelde hij tot nu toe 24 wedstrijden, waarin hij zes goals en één assist. Voor Nigeria speelde hij vier interlands en maakte hij één doelpunt. 

"Ik ben heel blij als ik Feyenoord nu zie spelen en hoop echt dat ze kampioen gaan worden. Ik denk dat iedere speler die vorig seizoen uit Rotterdam is vertrokken, nu graag met Feyenoord om de titel had willen strijden", stelt Dessers. "Aan de ene kant ben ik verbaasd dat ze het zo goed doen, omdat er zoveel spelers zijn vertrokken. Aan de andere kant staat er een hele sterke basis bij Feyenoord qua technische staf en jongens die er al wat langer zitten."

Opvolger Giménez

Ook is hij lovend over zijn opvolger: "Met Santiago Giménez hebben ze een hele goede nieuwe centrumspits erbij. Vorig jaar heb ik met Nigeria tegen Mexico gespeeld. Toen zag ik al dat hij een echte goalgetter rond de zestien is: een killer. Ook bijzonder dat Feyenoord opnieuw een topscorer van een Europees toernooi in de ploeg heeft."