"Man of the match bij #FEYRKC: El Bouchataoui. Die zit woensdag 100% op de bank dus"

Achraf El Bouchataoui kreeg zondag eindelijk de kans van trainer Dick Advocaat in de laatste competitiewedstrijd van Feyenoord tegen RKC Waalwijk. De Rotterdammers wonnen met 3-0, maar vooral Achraf El Bouchataoui kreeg veel lof van de fans.

"Tot de laatste speelronde moeten wachten op een lichtpuntje dit seizoen: Achraf El Bouchataoui." En: "Achraf El Bouchataoui was man van de wedstrijd. Die zit woensdag dus op de bank..." Cynisme. Woensdag speelt Feyenoord in de play-offs om Europees voetbal tegen stadgenoot Sparta. 

Onderaan dit artikel een reactie van de hoofdrolspeler zelf. 

Spelerspaspoort van Achraf El Bouchataoui,

Spelerspaspoort van Achraf El Bouchataoui, geboren in Rotterdam, leeftijd 21 jaar, positie middenvelder, contract tot medio 2022.

Reacties op het spel van Achraf El Bouchataoui tegen RKC

Reactie van El Bouchataoui zelf na Feyenoord-RKC

"Het ging wel aardig denk ik", begon El Bouchataoui bescheiden voor de camera van ESPN, waarin werd opgemerkt dat hij speelde alsof hij al langer meeliep. "Ik voetbal ook al zestien, zeventien jaar. De trainer zei dat ik gewoon lekker m'n spel moest gaan spelen. Hij weet wat ik kan, ikzelf weet wat ik kan. Ik denk dat het aardig goed ging."

Feyenoord-Sparta

Wel noemde El Bouchataoui zichzelf al relatief 'oud' voor een debutant. "Tegenwoordig zeggen mensen in Nederland dat je op je 21e, 22e al basisspeler hoort te zijn. Ik vind het niet erg. Ik ben superblij met deze kans en wat ik vandaag heb laten zien. Ik hoop alleen maar op meer."  Misschien tegen Sparta? "Ik hoop dat ik mag spelen. Dat is waarom ik voetballer ben: je wil elke wedstrijd spelen. Elke training laat ik het zien aan de trainer en uiteindelijk heb ik na m'n debuut nu ook m'n basisdebuut. Ik wil alleen maar meer. Ik hoop dat dat mag."

Interview met El Bouchataoui voor de camera van Feyenoord TV na duel met RKC