'Stefan de Vrij werd door oude zaakwaarnemer 'genaaid' en stapte daarom over naar Mino Raiola'

Stefan de Vrij ruilde een jaar geleden zijn management SEG in en stapte over naar zaakwaarnemer Mino Raiola, maar waarom de Nederlander dat deed, werd niet duidelijk. Tot nu. Het journalistieke platform Follow the Money heeft de breuk met SEG namelijk onderzocht en komt tot een opmerkelijke ontdekking...

Rond zijn transfer van Lazio Roma naar Inter is De Vrij namelijk 'genaaid' door zijn toenmalige management, zo meldt FtM. Extra pijnlijk, want de verdediger werkte al sinds zijn zestiende met het bureau samen, ging met zaakwaarnemer Doniphan Slager op vakantie en vertrouwde hen. Daarom liet hij ook niets op papier zetten. In 2018 verkaste De Vrij transfervrij naar Inter maar zijn tekenpremie, naar verluidt 7.5 miljoen euro, kreeg hij nooit. Follow the Money meldt dat dit bedrag in drie termijnen naar SEG is gegaan. De Vrij ontving dus geen cent. 

Toen zijn tekenpremie uitbleef, werd De Vrij achterdochtig en kwam hij erachter dat SEG maximaal heeft geprofiteerd van de deal met De Vrij. In de documenten staat tevens dat SEG namens Inter werkte, en dus niet namens de verdediger, want agenten mogen geen dubbele belangen hebben. De Vrij kwam daar echter pas na de deal met Inter achter. 

Ook interessant