Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op maandag 14 juni gespeeld

Het EK is in volle gang. Zes ploegen maken zich op voor hun eerste duel op Euro 2020, zoals Spanje en Polen. Voetbalflitsen zet de EK-wedstrijden van maandag 14 juni op een rijtje.

Schotland - Tsjechië (poule D)

Schotland en Tsjechië openen de EK-dag. De Schotten kunnen rekenen op een aantal belangrijke spelers, zoals Andy Robertson, Kieran Tierney, Scott McTominay en Billy Gilmour. Eerstgenoemde is bovendien de aanvoerder van Schotland.

Bij de Tsjechen spelen onder anderen Tomas Soucek, Patrick Schick en Adam Hlozek mee. De wedstrijd begint om 15.00 uur en wordt gespeeld op Hampden Park, de thuishaven van het Schotse elftal én voetbalclub Queen's Park FC.

Polen - Slowakije (poule E)

De tweede wedstrijd van de dag gaat tussen Polen en Slowakije. Robert Lewandowski is verreweg de gevaarlijkste man aan Poolse zijde. De spits van Bayern München is bezig aan een magistraal seizoen: 41 (!) doelpunten in 29 competitiewedstrijden

De Slowaken kunnen rekenen op twee spelers uit de Eredivisie. Róbert Boženík, spits van Feyenoord, en Tomáš Suslov, middenvelder van FC Groningen, behoren namelijk tot de EK-selectie van Slowakije.

Spanje - Zweden (poule E)

Het affiche van de dag gaat tussen Spanje en Zweden. Er is geen enkele speler van Real Madrid opgeroepen voor het Spaanse elftal. Desondanks doen er andere topspelers mee, zoals Thiago, Rodri en Álvaro Morato.

Zlatan Ibrahimović ontbreekt op het EK wegens een blessure. Bondscoach Janne Andersson heeft echter genoeg alternatieven achter de hand. Zo is Alexander Isak, oud-spits van onder meer Willem II, te bewonderen op Euro 2020 namens het Zweedse elftal.

Het volledige programma van 14 juni

Maandag 14 juni: Schotland - Tsjechië, 15.00 uur

Maandag 14 juni: Polen - Slowakije, 18.00 uur

Maandag 14 juni: Spanje - Zweden, 21.00 uur

Euro 2020 EK-wedstrijden maandag 14 juni 2021

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers