Van Bommel steunt Ihattaren: "Hij is negentien jaar, dan mag je hem toch niet afschrijven?"

Mark van Bommel heeft van zich laten horen na de transfer van Mohamed Ihattaren naar Ajax. De 19-jarige middenvelder brak bij PSV door onder de leiding van de oud-international, maar verdween daarna uit het zicht. Zijn oud-trainer ziet zijn toekomst met vertrouwen tegemoet en hoopt op het beste.

"Dit is een goede stap voor Mo, ik denk dat hij bij John goed tot zijn recht komt", zegt Van Bommel in De Telegraaf. "Dat Mo zelf aangaf graag bij Jong Ajax te willen beginnen, zegt ook iets over hem, hè?" De 79-voudig international ziet dat het 'absoluut niet allemaal goed is geweest' wat Ihattaren het afgelopen anderhalf jaar heeft gedaan, maar vindt het veel te voorbarig om conclusies te trekken. "Hij is negentien jaar, dan mag je hem toch niet afschrijven"?

"Nog niet zo lang geleden wilde iedereen dat hij voor Oranje zou uitkomen", vervolgt Van Bommel, die een uitstekende relatie had met Ihattaren. "Op zijn zeventiende was hij de beste van het veld tegen Ajax, hij zou meegaan naar het EK. Iedereen praat over Ihattaren. Ik denk omdat iedereen beseft dat het hier om een uitzonderlijke speler gaat, die in een uitzonderlijke situatie is terechtgekomen".

Van Bommel hoopt dat bij Ajax alle puzzelstukjes op de goede plaats vallen, met hulp van onder meer John Heitinga. "Hij heeft zelf op topniveau gevoetbald en begrijpt de karakters en gevoelens van spelers. Dat Marc Overmars hem oppikt, vind ik te prijzen en getuigt van visie. Ik vind dit een heel slimme zet van hem. En ik ken Erik ten Hag niet persoonlijk, maar van hem hoor je dat hij goed met spelers kan omgaan".

"Het allerbelangrijkste is dat Mo weer aan trainen toekomt met een groep, fit wordt en wedstrijden gaat spelen. Want dat-ie kwaliteiten heeft, staat buiten kijf", sluit Van Bommel af.