BREKEND: Rechter doet definitieve uitspraak over doorgaan Feyenoord - FC Utrecht

De rechter heeft na een kort geding van ruim drie uur een beslissing genomen over de play-off wedstrijd Feyenoord - FC Utrecht. Om 17:00 uur was de zitting afgesloten en om 19:30 uur had ze beloofd uitspraak te doen. Het duel moet zondag 'gewoon' om 12:15 uur afgewerkt worden, zo oordeelde de rechter. Daarmee vist FC Utrecht dus achter het net. "Ik hoop van harte dat het zondag een sportieve wedstrijd kan worden," aldus de rechter.

Van Seumeren klaar met KNVB

Voordat de definitieve uitspraak naar buiten was, had Frans Van Seumeren al zijn woordje gedaan over de KNVB. De eigenaar van FC Utrecht is helemaal klaar met de voetbalbond. Zo zei hij tijdens een uitzending van RTV Utrecht/Een Berg Sport; “Er is totaal geen gevoel van empathie, dat zit in de hele organisatie. Het is een ongelooflijk verschrikkelijk slecht georganiseerde bende.”

LEES OOK: Reacties na kort geding: "Moeten spelers Utrecht nu vakantie omboeken?"

Waarom spande FC Utrecht het kort geding aan?

Terwijl de KNVB besloot om het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht niet op zaterdagavond maar zondagmiddag 12:15 uur te laten spelen, accepteerde FC Utrecht dit niet. Het wijzigen van de datum is namelijk in strijd met de regels, zo zijn de Domstedelingen van mening. Vrijdagmiddag om 14:00 uur volgde er daarom een kort geding, dat allesbehalve kort was... De verdediging van FC Utrecht was volgens veel Feyenoord-fans lachwekkend.

Waarom werd Feyenoord - FC Utrecht verplaatst?

De KNVB had besloten om het duel te verplaatsen, aangezien het Songfestival zaterdagavond in Rotterdam (Ahoy) op het programma staat. Volgens de gemeente Rotterdam is het onverantwoord om binnen een paar kilometer twee grote evenementen op hetzelfde moment te organiseren. FC Utrecht wilde dat het duel zaterdagavond op neutraal terrein werd gespeeld en spande daarom een kort geding aan. Er werden echter enkele bijzondere redenen aangevoerd...

Hier is het kort geding terug te kijken

Feyenoord-doelman vertrekt