‘Feyenoord aast na komst Idrissi nog altijd op Braziliaanse linksbuiten’

Feyenoord is nog altijd op zoek naar versterking en dat met name in de voorhoede. De ploeg van trainer Arne Slot haalde eerder nog Oussama Idrissi op huurbasis naar Rotterdam, maar wil nog een linksbuiten aan de selectie toevoegen. Het gaat om Igor Paixāo.

De 22-jarige aanvaller van Coritiba wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar Rotterdam. Na de komst van Idrissi leek het er op dat Feyenoord af zou zien van de aankoop van nog een buitenspeler, maar lijken de Rotterdammers concrete interesse te hebben in de diensten van Paixāo. In de podcast van RTV Rijmond weet Dennis van Eersel het volgende te melden: “De realiteit is dat Paixāo dichterbij is dan bijvoorbeeld Gnonto. Een speler die nog dermate jong is en restwaarde heeft die op termijn veel kan opleveren. Daar zijn ze bereid om wat voor neer te leggen.”

Talentvolle speler

Paixão staat bij zijn club te boek als een talentvolle speler en speelde dit seizoen tot dusver 18 duels voor Coritiba in de Braziliaanse competitie. Hij was hierin goed voor vier goals en vier assists. Zijn contract loopt nog door tot het einde van 2024. Zijn huidige martkwaarde bedraagt volgens het doorgaans betrouwbare Transfermarkt zo’n 800 duizend euro.