De achtste finale Brazilië - Zuid-Korea geanalyseerd

Vanavond staat de achtste finale tussen Brazilië en Zuid-Korea op het programma. In deze wedstrijd staat natuurlijk weer een ticket voor de kwartfinale op het spel. Wij blikken vooruit naar wat we kunnen verwachten.

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Wie bereikt de kwartfinale?

Tot nu toe speelden de twee landen alleen vriendschappelijk tegen elkaar. In totaal kwamen Brazilië en Zuid-Korea zeven keer tegen elkaar in actie. Iedere keer trokken de Goddelijke Kanaries aan het langste eind. De laatste ontmoeting op 2 juni 2022 eindigde in een 1-5 overwinning voor Neymar en zijn collega's. Gaan beide ploegen vanavond op herhaling?

Brazilië wint in reguliere speeltijd van Zuid-Korea (1.28)

Brazilië heeft natuurlijk een aanval van wereldklasse. Topscoorder is Richarlison met drie doelpunten (twee tegen Ghana en één tegen Tunesië). Uiteraard is hij erop gebrand zijn doelsaldo vanavond verder te verhogen.

Richarlison scoort tegen Zuid-Korea (2.48)

Daar waar de aanval vaak de meeste aandacht krijgt staat de verdediging ook sterk. In de groepsfase van het WK kregen de Brazilianen slechts één doelpunt tegen. Zou de Braziliaanse verdediging vanavond weer de deur op slot houden?

Brazilië wint en houdt de nul (1.75)

Overigens is deze wedstrijd ook interessant voor de Oranjefans, want als we het speelschema van het Nederlands elftal bekijken zou de winnaar van deze wedstrijd (als Nederland en de winnaar van vanavond blijven winnen) Oranje in de halve finale kunnen treffen.

Feyenoord-doelman vertrekt