WK-deelnemers uitgelicht; Brazilië, de Goddelijke Kanaries

Het WK in Qatar komt steeds dichterbij. Op 20 november gaat het veelbesproken eindtoernooi écht beginnen. 32 landen strijden voor de felbegeerde wereldtitel en het belooft een waar spektakel te worden. Ter voorbereiding van het Wereldkampioenschap zoomen we in op alle 32 deelnemers. Een van de 32 deelnemers is Brazilië. De Brazilianen werden eerste in de WK-kwalificatie met onder andere Argentinië onder zich.

Prestaties van Seleção op voorgaande WK's

De ploeg van bondscoach Tite staat op nummer één van de FIFA-wereldranglijst. De Goddelijke Kanaries werden al vijf keer wereldkampioen en maken ook dit jaar weer een hele goede kans. De groepsfase werd ieder wereldkampioenschap zonder problemen volgemaakt, met 1930 als uitzondering. Op het WK in 1930, gespeeld in Uruguay, was de groepsfase het eindstation van de huidige nummer één van de wereld. 2014 was hét moment om in eigen land wereldkampioen te worden, maar dat liep uit op een fiasco. 

De Brazilianen kwamen ongeslagen de groepsfase door en moesten één keer de punten delen. Vervolgens werd na strafschoppen afgerekend met Chili, Colombia ging met een 2-1 nederlaag huiswaarts en toen stonden de Duitsers op het menu in de halve finale. Dat liep echter totaal anders, want Die Mannschaft verpulverde het thuisland met
1-7! Oranje verloor na strafschoppen van Argentinië en was daardoor de tegenstander in de strijd om de laatste podiumplaats, maar ook dat ging mis. Het Nederlands elftal zegevierde en won met 0-3, waardoor de Seleção vierde van de wereld werd.

Kracht van Brazilië: weergaloze voorhoede

Bondscoach Tite heeft in Qatar de beschikking over een magistrale voorhoede. Met spelers als Neymar, Vinícius Júnior, Gabriel Jesus en Antony heeft hij een enorm luxeprobleem. Neymar wist gedurende de WK-kwalificatie acht keer het net te vinden, maar ook Tottenham Hotspur-spits Richarlison was opvallend vaak trefzeker. Hij scoorde zes keer. De Braziliaanse superster van Paris Saint-Germain gaf ook acht assists en is daardoor de onbetwiste sterspeler van deze ploeg.

22 spelers van de Goddelijke Kanaries spelen in Europese topcompetities en maken wekelijks minuten bij topclubs uit La Liga, de Serie A en de Premier League. Manchester United en Juventus leveren drie spelers aan Tite en zijn daarmee de hofleveranciers van de WK-selectie.

Bondscoach Tite

De Braziliaanse voetbalbond stelde Tite op 15 juni 2016 aan als bondscoach van het nationaal elftal, als opvolger van de die dag eerder weggestuurde Dunga. In 2019 won hij met de nationale ploeg, als trainer, de CONMEBOL Copa América. Zijn ploeg is ook dit seizoen weer één van de topfavorieten voor de eindwinst. In de groepsfase wachten eerst duels met Kameroen, Zwitserland en Servië.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘WK-deelnemers uitgelicht’

WK-deelnemers uitgelicht: Ghana, The Black Stars

WK-deelnemers uitgelicht: Zuid-Korea, Aziatische Tijgers

WK-deelnemers uitgelicht: Portugal, Seleção das Quinas

WK-deelnemers uitgelicht: Servië, The Eagles

WK-deelnemers uitgelicht: Kameroen, de Ontembare Leeuwen

WK-deelnemers uitgelicht: Zwitserland, Rossocrociati

WK-deelnemers uitgelicht: Canada, The Canucks

WK-deelnemers uitgelicht: Marokko, Leeuwen van de Atlas

WK-deelnemers uitgelicht: Kroatië, Vatreni

WK-deelnemers uitgelicht: België, Rode Duivels

Feyenoord-doelman vertrekt