Van Nistelrooij over treffen met FC Emmen: "Het is alleen de vraag of iedereen ook fris is"

Ruud van Nistelrooij speelt komende zaterdag met zijn ploeg tegen FC Emmen. Na het treffen met Ajax en AS Monaco zijn er een aantal spelers niet helemaal fris meer. De oefenmeester gaat met een aantal spelers in gesprek om te kijken hoe de vlag erbij hangt.

De PSV-trainer laat vrijdag aan de NOS weten dat 'iedereen aan boord is. "Het is alleen de vraag of iedereen ook fris is", doelt Van Nistelrooij op de belangrijke return tegen AS Monaco aanstaande dinsdag. "We gaan nu de laatste training bekijken en dan kijken we hoe iedereen er exact voorstaat". De 46-jarige Geffenaar staat voor zijn debuut als trainer in de Eredivisie.

PSV zit ook nog in de voorronde van de Champions League en weet dat AS Monaco de eerste horde is. Na een 1-1 gelijkspel in Monaco lijken de Eindhovenaren het in eigen huis af te kunnen maken. In het laatste half uur straalde de vermoeidheid van de ploeg af en dat betekent dat een aantal spelers behoefte hebben aan rust. Van Nistelrooij is echter niet van plan om de wedstrijd tegen FC Emmen minder serieus te nemen. "We zoeken een combinatie van een zo sterk en zo fris mogelijke ploeg tegen Emmen. Ik ga na de training nog met de jongens praten die nu wat klachtjes hebben".