Feyenoord was net op tijd: 'Ik was letterlijk al op weg naar Spanje'

Cyriel Dessers was naar eigen zeggen 'letterlijk op weg' naar Spanje, toen op het laatste moment Feyenoord op de deur klopte. Net voor het sluiten van de transferperiode tekende de Belg uiteindelijk in De Kuip.

'Ben omgekeerd naar Rotterdam'

Al enige tijd was Dessers op zoek naar een nieuwe club. Hij sprak dan ook al meerdere keren met de club uit Rotterdam. Echter, moest hij tot de laatste dag afwachten: "De gesprekken met Feyenoord waren al langer aan de gang", aldus Dessers tegenover het Algemeen Dagblad. De spits wordt voor één seizen gehuurd van KRC Genk. De Rotterdammers hebben overigens een optie tot koop bedongen. 

"Ik heb vorige week al gesproken met trainer Arne Slot. Zijn verhaal klonk goed. Later is mijn zaakwaarnemer met de club gaan praten. Maar dan is het nog niet rond hè, het moet allemaal wel passen. Ik was deze week letterlijk al op weg naar CD Leganés in Spanje. Toen kwam Feyenoord en daar wilde ik heel graag heen. Dus toen ben ik omgekeerd en naar Rotterdam gegaan."

Bryan Linssen

Dessers heeft de laatste wedstrijden van Feyenoord gezien en ziet een ploeg dat 'leuk voetbal speelt': "Ik denk dat het hier kan klikken. Ik heb bijna alle wedstrijden van Feyenoord gezien dit seizoen. Eerst als liefhebber, maar later omdat ik natuurlijk wist dat er interesse was van de club. Ik zag dat Bryan Linssen het heel goed heeft gedaan, dus ik zal moeten vechten voor mijn kans."

Feyenoord-doelman vertrekt