Achtste finale Marokko - Spanje, onze analyse

In de eerste achtste finale van vandaag staan Marokko en Spanje tegenover elkaar. De wedstrijd is in veel opzichten beladen. Zo hebben Marokko en Spanje historische banden. Ook houden veel steden hun hart vast voor wat er na afloop van de wedstrijd gebeurt na alle rellen en ongeregeldheden na wedstrijden in de groepsfase.

Advertorial. Wat kost gokken jou? Speel bewust, 18+

Wat zijn de historische resultaten van Marokko - Spanje?

In het verleden speelden Marokko en Spanje slechts drie keer tegen elkaar. In 1961 zelfs twee keer mete oog op de kwalificatie voor het WK van 1962. Beide keren was Spanje de sterkste. Uit wonnen 'La Roja' met 0-1 en thuis 3-2. Op het WK van 2018 kwamen beide landen elkaar weer tegen. Deze ontmoeting eindigde in 2-2.

Spanje bereikt de volgende ronde (1.28)

Maakt Spanje er een doelpuntenfestijn van?

In de drie WK-groepswedstrijden scoorde Spanje in totaal 9 keer. Dit is een gemiddelde van 3 goals per wedstrijd. Maakt Spanje er vanavond weer een doelpuntenfestijn van?

Spanje maakt meer dan 2,5 doelpunt tegen Marokko (3.55)

Helpen de 'bedreigingen' van Luis Enrique?

De dochter van Luis Enrique, Sira Martinez, heeft een relatie met international Ferran Torres. Dit leidde al een aantal keer tot de nodige grappen tijdens persconferenties, waarbij de bondscoach ludieke 'dreigementen' richting zijn schoonzoon in wording en selectiespeler uitte. Klaarblijkelijk maken de grappen indruk, want na een paar van die 'bedreigingen' in de groepsfase scoorde Ferran Torres al twee keer. Zou hij dat in deze wedstrijd weer doen?

Ferran Torres scoort tegen Marokko (2.80)

Feyenoord-doelman vertrekt