Geertruida over toekomst bij Feyenoord: 'Altijd honderd procent blijven geven'

Lutsharel Geertruida heeft zich uitgelaten over zijn toekomst bij Feyenoord. De verdediger leek De Kuip deze zomer te gaan verlaten, maar een transfer lijkt van de baan. Geertruida is vastberaden alles te blijven geven voor zijn jeugdliefde en leidersrol binnen het elftal van Arne Slot op zich te nemen.

Die rol als leider zal hij dan over moeten nemen van de naar Benfica vertrokken Orkun Kökcü. Geertruida heeft nog altijd goed contact met zijn vertrokken vriend. "We zitten samen ook nog in een app-groep en dan belanden we soms heerlijk in een groepsgesprek", aldus Geertruida in gesprek met De Telegraaf. Geertruida speelde al vanaf zijn veertiende samen met Kökcü en zag hem een miljoenentransfer verdienen. "We hebben zoveel meegemaakt met elkaar. We kwamen samen bij het eerste elftal en daarom was ik ook trots toen hij aan het einde van het seizoen werd uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar."

Kökcü vertrok naar Portugal en voor Geertruida leek een overstap naar Duitsland in de lucht te hangen. Feyenoord zag niks in een vertrek en sloeg meerdere biedingen van RB Leipzig af. Voor Geertruida was het altijd een droom om voor Feyenoord te spelen "en en dat gevoel is niet anders nu er belangstelling is. Zolang ik hier ben, zal ik altijd honderd procent geven." Met Feyenoord mag hij zich nu opmaken voor voetballen in de Champions League. "Dat is qua niveau het hoogste wat er bestaat in het clubvoetbal. Ik wil dat we daarin goed voor de dag komen." Hard werken dus voor de groep van Slot. "Ik heb onder deze coach nu een paar van die trainingskampen gehad, dus ik weet wat je te wachten staat."

Ook interessant