Heftig: voetbalanalist Shaka Hislop zakt in elkaar tijdens live-uitzending, toestand stabiel

Oud-doelman en voetbalanalist Shaka Hislop is tijdens een live-uitzending flauwgevallen. Het voorval gebeurde tijdens de voorbeschouwing van ESPN op het oefenduel tussen Real Madrid en AC Milan (3-2) van zondagnacht.

De voormalig sluitpost van onder meer Newcastle United en West Ham United bikte samen met presentator Dan Thomas vooruit op de vriendschappelijke wedstrijd in het Rose Bowl Stadium in Los Angeles. Plotseling begon Hislop te wankelen en viel hij voorover. "We hebben hulp nodig", riep Thomas direct.

In de rust gaf Thomas een update over de toestand van Hislop. "Hij is bij bewustzijn en praat. Ik denk dat hij zich er een beetje voor schaamt. Hislop is geen man die graag heeft dat mensen zich druk over hem maken. Maar het belangrijkste is dat Shaka bij bewustzijn is. En we hebben ook met zijn familie gesproken, want je kunt je voorstellen dat als je dit live ziet gebeuren, er weinig andere dingen zijn die je zo doen schrikken".

Thomas schreef later nog op Twitter dat de analist 'bij bewustzijn is'. Ook liet hij weten dat Hislops familie geïnformeerd is, maar dat 'het nog te vroeg was voor iedere vorm van medische diagnose'.