'Dubbele straf geëist na Berghuis-hetze'

De transfer van Steven Berghuis naar Ajax doet veel stof opwaaien. Feyenoord-fans lieten zich vervolgens van hun slechtste kant zien, want na nare spreekkoren tijdens Feyenoord - Werder Bremen werden dit spandoek en deze muurschildering gemaakt.... Voor CIDI, dat opkomt voor de rechten van Israel en het Joodse volk, is de maat vol. Zij eisen een dubbele straf voor de daders: "Dit is een nieuw dieptepunt in voetballand," laat de organisatie in een statement weten.

Het gaat verder: "Het is CIDI bekend dat Feyenoord afstand heeft genomen van de afbeelding en dat verwelkomen wij als een eerste stap. Gezien de opeenstapeling van incidenten, en de ernst van deze schildering, zouden wij graag zien dat de directie van Feyenoord excuses aanbiedt aan eenieder die gekwetst is door deze afbeelding."

'Feyenoord moet actie ondernemen'

Het moet volgens de organisatie niet alleen bij excuses blijven: "CIDI roept Feyenoord tevens dringend op actie te ondernemen tegen de daders. Een stadionverbod dient als een ondubbelzinnig signaal dat dit walgelijke antisemitisme niet wordt getolereerd. Een bezoek aan het Anne Frank Huis of een reis naar Auschwitz, en een bijpassende awareness-campagne vanuit de club, zouden passend zijn opdat men zich de ernst van de problemen realiseert en begrijpt."