'Serie A-club klopt bij Chelsea aan voor Ziyech'

Ajax krijgt concurrentie in de strijd om de handtekening van Hakim Ziyech. De aanvaller van het Engelse Chelsea komt amper in de plannen van trainer Graham Potter voor en daardoor lijkt een vertrek één van de meest realistische opties.

Een transfer is echter niet alleen in de zomer mogelijk, want volgens het Italiaanse La Gazzetta Dello Sport wil AC Milan de Marokkaanse aanvaller in januari al inlijven. Dit is echter niet de eerste keer dat deze club en de international met elkaar in verband worden gebracht. De Italianen lijken te mikken op een huurovereenkomst, maar mét een optie tot koop.

Op het WK is Ziyech met Marokko één van de smaakmakers, want de nationale ploeg zit bij de laatste acht landen die strijden om de wereldbeker. België werd met 0-2 verslagen, Canada ging met 1-2 over de knie en tegen Kroatië bleef het bij een punt. In de achtste finale werd na strafschoppen afgerekend met Spanje, Ziyech scoorde zijn penalty. Ajax lijkt snel toe te moeten slaan om zich te versterken met de aanvaller.