Europese topclub onderhandelt met Mohammed Kudus

Dat Mohammed Kudus indruk maakte op het WK 2022 bleek, want het gonst al een tijd van de transfergeruchten. Met name Engelse clubs werden genoemd als kandidaat om de middenvelder/aanvaller van Ajax over te nemen, maar nu meldt Sport Bild dat Kudus in serieuze onderhandeling is met de Ajacied.

Borussia Dortmund kan Kudus dubbel gebruiken

Met de overname van Mohammed Kudus wil de Duitse topclub zich voorbereiden op een vertrek van centrumspits Youssoufa Moukoko die zijn aflopend contract nog steeds niet verlengd heeft. Daarnaast is er veel interesse in centrale middenvelder Jude Bellingham. Zijn marktwaarde wordt geschat op 110 miljoen euro en Bellingham heeft nog een contract tot zomer 2025, dus dat zou de Duitsers ook ruimte geven.

Hoe groot is de kans dat Mohammed Kudus naar Borussia Dortmund vertrekt?

Bild meldt dat de Borussen 20 miljoen euro zouden willen betalen en de vraag is of dat genoeg is. Volgens eerdere berichten zou Ajax namelijk inzetten op een transfersom boven de 40 miljoen euro. Daar tegenover staat Mohammed Kudus volgens het doorgaans betrouwbare transfermarkt.nl voor 9 miljoen door Ajax gekocht werd en nu een marktwaarde van 15 miljoen euro heeft. Bovendien is Kudus bij Ajax geen basisspeler en ziet trainer Alfred Schreuder vooral een spits in hem, terwijl hij zelf een rol op het middenveld ambieert. Ook is Kudus niet onomstreden bij de fans, dus is het niet uitgesloten dat Ajax toch voor de (in dit geval financiële) winst gaat.

Feyenoord-doelman vertrekt