Kudus op weg naar de uitgang bij Ajax

Diverse clubs hebben interesse in Mohammed Kudus. De aanvaller van Ajax die in de ArenA niet op een basisplaats kon rekenen staat in de belangstelling van diverse Engelse clubs. Engelse media melden nu dat een transfer aanstaande is.

Mohammed Kudus heeft de clubs voor het uitzoeken, Ajax noemt transfersom

Volgens de Engelse media hebben Arsenal, Newcastle United en Totenham Hotspur zich inmiddels officieel gemeld voor het Ajax-talent. Ajax zou niet onwelwillend tegenover een wintertransfer staan en zouden een transfersom van 40 miljoen Britse pond (zo'n 46,5 miljoen euro) in gedachten hebben. Daarmee stijgt de transferwaarde van de Ghanees international razendsnel.

Mohammed Kudus heeft zijn eigen voorkeur

In interviews met de Engelse media heeft Kudus inmiddels laten weten dat hij open staat voor een transfer naar de Premier League, mits de club actief is in de Champions League. Daarmee lijkt Tottenham Hotspur de beste papieren te hebben. Zij spelen in februari 2023 de achtste finales in de Champions League en staan vierde in de Premier League, waarmee de kansen voor volgend jaar ook reëel zijn. Overigens is het niet zeker dat Kudus naar de Premier League vertrekt, want ook vanuit andere landen zou er interesse zijn.

Ook interessant