'Aanstelling Marc Overmars zorgt nu al voor chaos bij Antwerp'

Marc Overmars is de nieuwe technisch directeur van Royal Antwerp FC, maar daar is niet iedereen het mee eens. Select Group, een grote sponsor van de club, kan zich na de grensoverschrijdende appjes van Overmars niet vinden in de aanstelling en haakt volgend seizoen af.

In een mededeling laat Select Group weten: "Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geconsulteerd noch geïnformeerd. De keuze om de heer Overmars, die recentelijke werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Group." 

'Van zelfreflectie geen sprake'

Dat Overmars tijdens zijn presentatie bij Antwerp amper door het stof ging, was voor Select Group de druppel: "Wij geloven nochtans oprecht dat elk mens na een bewuste periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans kan verdienen. We betreuren het dan ook ten zeerste dat men tijdens de persconferentie het moment voorbij liet gaan om sereen, behoedzaam en weloverwogen te getuigen van dit proces van zelfreflectie en het verworven inzicht, noch door de directie van RAFC noch door de heer Overmars zelf. Enige zorgvuldigheid in de communicatie of het kies omgaan met de problematiek hebben wij eveneens niet gehoord of gezien."

Feyenoord-doelman vertrekt