Waarom Feyenoord-supporters zich geen zorgen hoeven te maken over de 'zomerleegloop'

Maarliefst 21 spelers vertrokken er deze transferperiode uit De Kuip, meer dan bij elke andere Eredivisieclub. Op Deadline Day zagen de Rotterdammers Wouter Burger en Ridgeciano Haps nog vertrekken. Feyenoord heeft nu een zeer smalle selectie en veel supporters maken zich zorgen. Wij geven je zes redenen waarom je als Feyenoorder niet in paniek hoeft te raken.

1. Eventuele nieuwe verdediger in de winter

FeyenoordTransfermarkt meldt dat Feyenoord na de verkoop van Ridgeciano Haps door gaat schakelen naar het Noorse talent Fredrik André Bjørkan. In de winterstop is het contract van de linksback verlopen en mag hij dus gratis weg. Feyenoord moet opletten, want er zijn meer clubs in de markt voor dit toptalent.

2. Dessers kan verrassen

De verwachtingen waren hooggespannen voor de nieuwe Feyenoord-spits die zou komen. Toen uiteindelijk bekend werd dat Cyriel Dessers die spits moest gaan worden, waren de reacties nogal wisselend. Veel supporters hadden beter verwacht en bekritiseren technisch directeur voor de 'bord-op-schoot-scouting'. De 26-jarige Belg speelde weinig voor KRC Genk vanwege zijn relatie met de trainer. In 2019 werd hij nog topscorer van de Eredivisie in dienst van Heracles Almelo. Kan de Belg opnieuw vlammen in Nederland?

3. Goede jeugd als stand-in

De selectie van Feyenoord is momenteel erg smal. De bank zit vol met jeugd en met Arne Slot als trainer krijgen zij ook een kans. Zo kan verdediger Ramon Hendriks veel minuten gaan maken komende maanden. Lennard Hartjes is achter Fredrik Aursnes de enige verdedigende middenvelder, dus ook hij kan veel speelminuten verwachten. 

4. Nieuwe transferwindow in januari

Hoewel Feyenoord met de beschikbare middelen veel nieuwe spelers heeft aangetrokken, zitten er toch een aantal gaten in de selectie. Die gaten kunnen in het begin van 2022 gevuld worden want dan gaat de transferwindow weer open. Frank Arnesen kan dan zijn gewilde verdedigers en aanvallers alsnog binnen proberen te halen.

5. Geertruida bijna terug van blessure

In mei werd Lutcharel Geertruida geopereerd aan zijn knie. Met zijn herstel gaat het goed. "Ik voel dat ik sterker ben geworden en ik kan niet wachten om weer in een volle Kuip te spelen," zegt de verdediger tegenover RTL Nieuws. Onlangs heeft Geertruida zijn contract bij Feyenoord verlengd tot medio 2024.

6. Extra budget

Grootverdieners Leroy Fer, Steven Berghuis en Ridgeciano Haps zijn deze zomer vertrokken. Hierdoor is het salarispotje een stuk leger geworden. Dit geld kan in de winter weer gebruikt worden om nieuwe spelers aan te trekken.

Feyenoord-doelman vertrekt