Feyenoord ligt overhoop met de KNVB: "Ajax kreeg wel toestemming"

Feyenoord ligt in de clinch met de KNVB over de datum waarop het competitiduel met Heracles Almelo wordt gespeeld. De Rotterdammers willen de wedstrijd verzetten naar december, maar dat is voor de KNVB geen optie.

Feyenoord - Heracles staat vooralsnog gepland op zondag 12 september. De formatie van Arne Slot gaat twee dagen later op bezoek bij Maccabi Haifa in de Conference League. De KNVB staat ervoor open om de wedstrijd tegen Heracles een dag te vervroegen, maar Feyenoord gaat daar niet mee akkoord. 

'Vele redenen'

"Wij willen om vele redenen niet op zaterdag spelen en hebben dat aangegeven bij de KNVB", laat een woordvoerder van Feyenoord weten aan het Algemeen Dagblad. "Allereerst is de wedstrijd (op bezoek bij Maccabi, red.) dus met twee dagen vervroegd".

"Ook is er sprake van een verlengde interlandperiode door de FIFA, waardoor een belangrijke speler als Luis Sinisterra op zaterdag 12 september nog niet beschikbaar is. Verder zijn er ook tal van andere (basis)spelers van ons nu actief bij diverse nationale elftallen".

FC Utrecht-uit

"Verder lijkt verplaatsing ons juist wegens de afgesproken bescherming van Europese clubs, waar vorige week helaas ook al geen uitvoering kon worden gegeven. De uitwedstrijd bij FC Utrecht bleef op last van de burgemeester helaas gewoon op 12.15 uur staan".

"We zien ook niet in waarom dit niet zou kunnen, aangezien de KNVB Ajax al wel toestemming heeft gegeven om de thuiswedstrijd tegen Willem II van zaterdag 4 december te verplaatsen naar een midweekse avond", aldus de woordvoerder.

Feyenoord KNVB in de clinch verplaatsing competitieduel met Heracles Almelo

Feyenoord-doelman vertrekt