Haller blij met concurrentie: "Het was de beste keuze in de winterse transferperiode"

Sébastien Haller was in de winter enorm te spreken over de (tijdelijke?) terugkeer van Brian Brobbey. Ondanks dat het voor concurrentie zorgde in Amsterdam, maakte de Nederlander een goede indruk volgens de Ivoriaanse aanvalsleider.

Ten Hag beschikte in de eerste seizoenshelft over twee spitsen: Danilo en Haller. Aangezien Danilo nog niet goed genoeg werd geacht, haalden de Amsterdammers Brobbey weer op in Leipzig. "Het team had nog een extra spits nodig, het was lastig om alle wedstrijden te spelen zoals wij exact wilden", zegt Haller tegen Ajax TV. "Het was de beste keuze in de winterse transferperiode, omdat hij iemand was die zich snel kon aanpassen. Ik was blij met zijn komst".

Vlak na de winterstop vertrok Haller met Ivoorkust naar de Afrika Cup, maar hij zag dat de Nederlandse doelpuntmachine bleef draaien. Brobbey scoorde bij zijn terugkeer in de Eredivisie namelijk direct in de uitwedstrijden tegen FC Utrecht en PSV. "Dat is wat je nodig hebt als je titels wil pakken: spelers die het verschil kunnen maken", aldus de geïmponeerde Ivoriaan.

In de verloren bekerfinale tegen PSV besloot Ten Hag zelfs om concurrent Brobbey in de basis te zetten in plaats van de 27-jarige spits. "Ook al was ik niet eens met de keuze, ik ben een speler en niet de coach. Wij hebben niet dezelfde kwaliteiten en hij wilde de kwaliteiten van Brobbey gebruiken deze wedstrijd. Het kan niet zo zijn dat als je niet speelt, je concurrent niet je vriend kan zijn of dat je hem niet kan steunen. Uiteindelijk zijn we een team", aldus Haller. 

Feyenoord-doelman vertrekt