Brands had na vertrek nog contact met Van Nistelrooij: "Ik feliciteerde hem met de tweede plaats"

Marcel Brands gaat een aantal onrustige weken tegemoet met in- en uitgaande transfers, maar ook de afloop van vorig seizoen was verre van een nachtkaars. In gesprek met De PSV Supporter blikt hij terug op het vertrek van Ruud van Nistelrooij.

"Het is gewoon klote! De laatste week van het seizoen was ontzettend lastig; voor de club en voor mij persoonlijk", begint hij het verhaal. "Er speelden al langer wat zaken. André Ooijer en Fred Rutten hadden intern al aangegeven te stoppen. Vanuit de spelersgroep was er wat onvrede, maar daar waren we wel al over in gesprek voor het komende seizoen." Fred Rutten nam het stokje over voor een paar dagen en verzekerde zich met de Eindhovenaren van de tweede plaats.

"Het gesprek op de dinsdag met Ruud leek voor ons constructief en oplossingsgericht en iedereen had daar vrede mee", maar een dag later werd de algemeen directeur opgeschrikt door een duidelijke boodschap van de oefenmeester. "Toch liep het een dag later totaal anders. Ik was door technisch directeur Earnest Stewart meteen gealarmeerd, maar er was toen al geen weg terug; Ruud had zijn besluit breed gedeeld en wilde daar zelf ook niet meer op terug komen."

Brands neemt Van Nistelrooij niets kwalijk en looft zijn persoonlijkheid, ondanks dat deze nu doorslaggevend was in zijn besluitvorming. "Ruud is een impulsief mens, dat is ook altijd zijn kracht geweest; ook nu hebben we dat te respecteren. We hebben nog contact gehad, waarbij ik hem feliciteerde met de tweede plaats. Er was geen sprake van boosheid, meer van berusting", besluit hij.

Feyenoord-doelman vertrekt