Sneijder oppert vervanger van De Jong: "Tipte hem al als verrassing"

Komende zomer komt het Nederlands elftal in actie op het Europees kampioenschap. In de slotstukken van alle competities komen verschillende internationals in actie en onder andere Mats Wieffer en Frenkie de Jong en het uitvallen van laatstgenoemde kan volgens Wesley Sneijder makkelijk opgevangen worden.

Na een pittige groep met onder andere Frankrijk, Griekenland en Ierland wist de formatie van bondscoach Ronald Koeman zich te plaatsen voor het eindtoernooi, dat in juni 2024 begint. In aanloop naar het EK worden nog een aantal oefeninterlands gespeeld.

Hoe ernstig is de blessure van Frenkie de Jong?

In de belangrijkste wedstrijden ter wereld, Real Madrid tegen FC Barcelona, moest de Nederlandse middenvelder het speelveld per brancard verlaten. Volgens Spaanse media gaat het wederom om een verstuite enkel en is de herstelperiode zo'n vijf weken, maar daar wordt zeker geen rekening mee gehouden. 'Nou, Frenkie de Jong heeft meer schade dan de vorige keer toen er 5 weken stond - en werd genomen - voor rentree. EK wordt sowieso toernooi zonder ritme. We’ll see', aldus Maarten Wijffels van het Algemeen Dagblad

Wesley Sneijder oppert Quinten Timber als vervanger op Oranje-middenveld

De vaste tafelgast van Veronice Offside heeft naar de bekerfinale gekeken en was wederom onder de indruk van Quinten Timber, die de beker won met Feyenoord. "Ik ben gecharmeerd van Timber, die heeft Feyenoord in de bekerfinale bij de hand genomen. In de tweede helft was hij fantastisch. In het begin van dit seizoen was hij nog niet zo ver", analyseert de ex-prof. De middenvelder van Feyenoord debuteerde onlangs nog in de definitieve Oranje-selectie.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt