Slot blij over transfer Feyenoorder: 'Geweldig voor hem en de club'

Arne Slot is verheugd over de aanstaande transfer van zijn oud-pupil Mats Wieffer. De middenvelder vertrekt van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion. In gesprek met Viaplay spreekt Slot over de transfer.

Slot over transfer Wieffer

Tijdens zijn eerste persconferentie als trainer van Liverpool sprak Slot na afloop met Viaplay over Wieffer's overgang. "Ik vind het vooral heel mooi voor hem, als je ziet waar hij vandaan komt," zei Slot. "Dat hij twee jaar nadat hij van Excelsior kwam, de stap naar de Premier League kan maken, dat is geweldig voor hem." Slot voegde toe: "Het is ook geweldig voor Feyenoord, omdat het de grootste transfer is in de clubhistorie." Dit overtreft de eerdere recordtransfer.

Slot tegen Wieffer

Op 2 november zullen Slot en Wieffer elkaar voor het eerst treffen als Liverpool en Brighton tegen elkaar spelen op Anfield. Slot kijkt ernaar uit: "Ik vind het heel leuk om hem tegen te komen. Maar ik hoop dat hij zich in die wedstrijden niet teveel wil bewijzen tegen zijn oude trainer," grapte Slot. Niet iedereen kon zich vinden in de keuze van Wieffer om voor Brighton uit te komen. De overstap leidde bij veel talkshows tot discussies, zo ook bij Voetbalpraat.

Feyenoord-doelman vertrekt