'Zirkzee heeft nieuwe club te pakken: Datum transfer bekend'

Joshua Zirkzee staat op het punt een toptransfer naar Manchester United te maken, melden Engelse media. De spits van Bologna heeft een persoonlijk een akkoord bereikt met de Engelse club en er wordt momenteel gewerkt aan de laatste details over de transfer, dit meldt The Athletic.

Gaat Zirkzee naar Manchester United?

Manchester United werkt hard aan de komst van Zirkzee. De 1,93 meter lange spits wordt gezien als ideale concurrent van Rasmus Højlund, momenteel de eerste keus in de aanval van United. Ook andere clubs zoals Juventus en Liverpool toonden interesse, maar United lijkt nu de enige serieuze kandidaat.

Wanneer gaat Zirkzee naar Manchester United?

Het Algemeen Dagblad meldt dat niets staat een overstap van Joshua Zirkzee naar Manchester United nog in de weg staat. De clubs zijn er zo goed als helemaal uit, waardoor de transfer van de spits na het EK officieel bekend zal worden gemaakt.

Afkoopsom Zirkzee

In Zirkzee’s contract met Bologna staat een afkoopsom van veertig miljoen euro. Sky Sports meldt dat Manchester United bereid is dit bedrag te betalen, hoewel een akkoord met Bologna nog op zich laat wachten. The Red Devils hebben nog andere spitsen op hun lijst, volgens Sky Sports, maar noemen geen specifieke namen.

Zirkzee verkiest United boven andere Engelse club

Volgens CaughtOffside zou Zirkzee een aanbod van Arsenal afwijzen, omdat hij prioritair naar Manchester United wil. Zirkzee scoorde vorig seizoen twaalf keer en gaf vier assists voor Bologna, wat hem een aantrekkelijke optie maakt voor United-coach Erik ten Hag, die versterking in de aanval goed kan gebruiken​​. Lang leek AC Milan de volgende club van Zirkzee te gaan worden, maar de club lijkt nu achter het net te vissen.

Feyenoord-doelman vertrekt