Stengs reageert op transfergeruchten: "Niet voor niets teruggekomen"

Ondanks het mislopen van de landstitel en het niet overwinteren in de UEFA Champions League, heeft Feyenoord indruk gemaakt in binnen- en buitenland. Calvin Stengs wordt gezien als één van de uitblinkers en lijkt Nederland daardoor al snel weer te kunnen verlaten.

Vooral het Italiaanse SS Lazio Roma wordt genoemd als geïnteresseerde partij. In de podcast van Feyenoord ONE wordt hem gevraagd naar zijn toekomstplannen en eventuele interesse van buitenlandse (top)clubs.

Feyenoord-middenvelder over mogelijke transfer in de zomer

Stengs is niet van plan om de deur van De Kuip snel achter zich dicht te sluiten, vertelt hij. "Ik kan heel cliché zeggen dat ik nog een contract voor drie jaar heb, dat is ook zo. Maar ik ben niet voor niets teruggekomen. Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. Ik ben blij dat ik in Nederland ben en dicht bij mijn familie. Ik zit hier heel goed op mijn plek. Ik ben ook vader en vind het fijn als mijn moeder en vader de kleine kunnen zien. Als je verder weg bent, dan wordt dat iets moeilijker. Als er iets moois voorbij komt, zeg nooit nooit. Op dit moment heb ik er niet over nagedacht."

De wisseling van de wacht langs de zijlijn, waar Arne Slot plaats heeft gemaakt voor Brian Priske, heeft geen invloed op de manier waarop hij naar de situatie kijkt. "Ik had er wel rekening mee gehouden. Het zit in je achterhoofd dat het kan gebeuren. Als Liverpool voorbij komt, dan kan je geen nee zeggen."

Stengs heeft vertrouwen in zijn ploeg, ook na vertrek Arne Slot

In de ogen van de succesvolle middenvelder is er onder de vorige oefenmeester voldoende basis gelegd voor een succesvolle toekomst. "We zijn nu als team al ver hoe wij bepaalde tactische keuzes maken. Als je een heel seizoen samenspeelt en een bepaalde tactiek volgt. De trainer doet het niet in het veld, wij doen het. Maar hij geeft wel vooraf aan wat we moeten doen. Dat zal anders worden, maar uiteindelijk zullen de patronen en hoe we elkaar aanvoelen hetzelfde blijven."

Sterkhouders Feyenoord willen niet vertrekken

Men verwacht dat er veel sterkhouders gaan vertrekken, maar volgens Stengs wordt daar nauwelijks over gesproken. Hij verwacht wel dat één verdediger de Eredivisie ontstegen is. "Er wordt niet over transfers gesproken. Het zou zomaar kunnen zijn dat die weg zou kunnen gaan. Wie dat is? Ik denk David Hancko. Hij heeft een heel stabiel en goed seizoen achter de rug. Zelfs goals maakt en assists geeft."

"Ik kende hem nog niet toen ik hier kwam. Ik wist wel dat hij goed was. Maar eigenlijk in elk opzicht maakt hij geen fouten. Daarnaast is hij heel goed aan de bal. Hij zakt nooit door de ondergrens." De eerste concrete geïnteresseerde heeft zich onlangs gemeld.

Feyenoord-doelman vertrekt