Lilian Marijnissen in raad van commisarissen Feyenoord?

Lilian Marijnissen, bekend als de voormalig leider van de Socialistische Partij (SP), heeft een indrukwekkende carrière in de Nederlandse politiek. Als dochter van oud-SP-leider Jan Marijnissen, trad ze in zijn voetsporen en heeft ze zich ingezet voor diverse maatschappelijke kwesties, waaronder zorg, arbeid en sociale rechtvaardigheid.

Naast haar politieke werkzaamheden staat Marijnissen ook bekend om haar toewijding aan Feyenoord, een passie die ze deelt met haar vader. Ze is regelmatig te vinden in De Kuip om haar favoriete voetbalclub aan te moedigen. 

Lilian Marijnissen groot Feyenoord-supporter

"Een jaar geleden", zei ze tegenover RTV Rijnmond dat ze al vijftien jaar een seizoenskaart heeft bij Feyenoord. Marijnissen over haar eerste keer. "Wat ik met Feyenoord heb? Alles. Mijn vader heeft mij ooit een keer meegenomen. Feyenoord-AZ was mijn eerste wedstrijd, ik was nog geen twintig toen. Iedereen die hier komt, herinnert zich nog wel die eerste keer in de Kuip. Je weet niet wat je meemaakt. Die orkaan van geluid als het legioen er achter gaat staan. Een kolkende Kuip. Hoewel ik vaak druk ben, probeer ik geen wedstrijd te missen van Feyenoord. Ik volg het nieuws de hele week, en krijg veel mee."

Met een ex was Lilian Marijnissen ook wel eens in de Kuip te vinden. 

Nieuwe liefdes relatie Lilian Marijnissen

Lilian Marijnissen, geboren op 11 juli 1985 in Oss, had een relatie met sportpresentator Bart Nolles, die eindigde rond kerst 2021. Onlangs heeft ze haar nieuwe partner onthuld. Dat vertelde het oud-Kamerlid in januari bij De Oranjewinter. Ze heeft de nieuwe vlam naar eigen zeggen ontmoet tijdens het werk.

Roddelkoning Albert Verlinde zat ook aan tafel en had meteen een vragenvuur klaar, maar Marijnissen was zuinig met informatie geven. Voor haar aantreden als Kamerlid had ze korte tijd een vermeende affaire met MAX-baas Jan Slagter.

Vermeende relatie Jan Slagter en dochter Jan Marijnissen

Omroep Max-baas Jan Slager ontkende destijds een relatie met de dochter van oud-SP voorman Jan Marijnissen te hebben. De omroepbaas uit Zoetermeer reageerde samen met Lilian Marijnissen met een verklaring op de relatiegeruchten die de ronde deden. "Wij kunnen het zowel op maatschappelijk als persoonlijk vlak goed met elkaar vinden en ervaren een goede vriendschap. Dit betekent echter niet dat er sprake is van een relatie."

Johan Derksen maakt grap over Jan Slagter en Lilian Marijnissen

Johan Derksen maakte er een grap over in het programma Voetbal Inside, het tegenwoordige Vandaag Inside. "Het is een serieus programma. Jan Slagter is een man van in de zestig, en ik heb dochters in de leeftijd van die van Jan Marijnissen. Ik zou thuis toch niet op mijn gemakje op de bank zitten als ik wist dat mijn dochter Jan Slagter lag te pijpen."

Marijnissen te gast bij Vandaag Inside

Marijnissen kan wel tegen grapjes. In februari 2024 schoof ze aan tafel bij Vandaag Inside. En dat beviel haar wel. Na haar terugtreden uit de politiek staat ze open voor elke uitdaging. Misschien ook wel in de tv-wereld. "Ik hoop dat ik iets kan doen waar ik van waarde kan zijn. Maar aan de andere kant, ik vind zoveel leuk. Ik zei net tegen René (Van der Gijp, red.) ik vind sport leuk, wat jullie doen vind ik superleuk." Waarop Johan Derksen lachend reageerde. "Maar dan ben je niet meteen van waarde hè."

Marijnissen eerste vrouwelijke commissaris bij Feyenoord?

Chris Woerts vindt vooral dat Feyenoord Lilian Marijnissen toe moet voegen aan de raad van commissarissen. Bij In de Wandelgangen van Veronica Offside schoof Woerts Marijnissen naar voren bij Feyenoord. "Lilian wordt de eerste vrouwelijke commissaris bij Feyenoord in de rvc. Er was nog nooit een vrouw in de raad van commissarissen bij Feyenoord en jij wordt de eerste."

Marijnissen gaf aan niet per se onwelwillend tegenover een rol bij Feyenoord te staan. "Feyenoord zit wel in mijn hart. Ik weet niet of ik dit kan, maar nul vrouwen is wel heel erg weinig."