Impact coronacrisis: "Ajax is niet uit het zicht van andere topclubs verdwenen"

Volgens zaakwaarnemer Rob Janssen zijn de gevolgen de coronacrisis ook voelbaar in de voetballerij, maar niet zo groot als dat hij had gedacht. Janssen zegt dat de Nederlandse topclubs 'nog steeds prima' betalen.

Janssen is zaakwaarnemer van onder andere Ronald Koeman en Phillip Cocu. Volgens hem valt vooral op 'dat de salariëring' wordt aangepast. "Met Barcelona als meest treffende voorbeeld, waar het financieel natuurlijk totaal uit de hand is gelopen", vertelt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Ook de marktwaarde van spelers daalde. "Hoelang dat nog duurt, is moeilijk te zeggen. In Nederland wordt bij Ajax, PSV en Feyenoord overigens nog steeds prima betaald, hoor. Ik heb niet de indruk dat spelers en trainers daar voedselpakketten meekrijgen om te overleven".

Ajax steekt er financieel met kop en schouders bovenuit in Nederland, maar Jansen denkt niet dat de Amsterdammers uit het zicht zijn voor verdwenen. "Feyenoord heeft qua begroting altijd al onder Ajax gezeten. Ajax en PSV draaien financieel meestal om elkaar heen. Er zijn ook tijden geweest dat PSV wat dat betreft vooropliep".

"Nu is het andersom, maar PSV heeft al vaak bewezen op creatieve manieren de aansluiting weer te kunnen vinden. Dus ik ga niet mee in het verhaal dat Ajax uit het zicht van de andere topclubs is verdwenen", besluit Jansen.