Pérez: "Ik zie hem niet als een speler die je verder brengt"

Kenneth Pérez is niet direct een voorstaander van een eventuele transfer van Steven Bergwijn naar Ajax. De ESPN-analist is tot op heden nog niet overtuigd van de kwaliteiten van de vleugelaanvaller. Op dit moment huist de Oranje-international in Londen bij Tottenham Hotspur.

"Ik vind het niet zo'n heel goede speler", zegt Pérez bij Voetbalpraat. "Ik weet niet of Ajax er echt iets mee opschiet. De posities waar hij kan spelen zijn ook min of meer al bezet. Wat zit er voor hem in om die stap te maken? Als je als speler een bijrol hebt gehad bij Tottenham, wat gezien zijn kwaliteiten wel begrijpelijk is, dan wil je bij je volgende club toch een grotere rol proberen te vertolken? Misschien is het voor later, want Antony wordt misschien wel verkocht, maar Bergwijn is wel een heel andere speler".

Het eerste bod van de Amsterdammers, ter waarde van achttien miljoen, is afgewezen door Tottenham Hotspur. Presentator Pascal Kamperman vraagt zich af of Ajax een bod moet doen dat rond de 25 á 30 miljoen ligt, maar de Deen reageert daarop dat de aanvaller 'niet eens de helft' waard is. "Maar ik ben niet degene die daarover gaat bij Ajax. Ik zie hem niet als een speler die je heel veel verder brengt. Gelukkig voor Bergwijn denken ze daar bij Ajax anders over".

Feyenoord-doelman vertrekt