'Neres naar Shaktar voor 15 miljoen'

David Neres vertrekt naar Shakhtar Donetsk. De club uit Oekraïne zal volgens transferexpert Fabrizio Romano  de transfer dinsdag nog afronden. Het is nog een kwestie van details.

transfer david Neres naar Shaktar voor 15 miljoen euro

De transfersom ligt vermoedelijk rond de vijftien miljoen euro. Neres zelf zou al akkoord zijn met Shakhtar. Volgens De Telegraaf, dat zaakwaarnemer Revien Kanhai citeert, is er al een mondeling akkoord. "De komende dagen zal als het goed is alles worden afgerond", liet hij weten.

Met het geld voor de Braziliaan hoopt Ajax Steven Bergwijn over te kunnen nemen van Tottenham Hotspur. Al wees Spurs een eerste bod van ongeveer achttien miljoen euro nog van de hand.

Neres kan terugkijken op een mooie periode bij Ajax. In het seizoen 2018/2019 was hij basisspeler van het elftal dat de halve finale van de Champions League haalde en de dubbel pakte in Nederland. Totaal maakte Neres 47 doelpunten in 172 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers.

Dit seizoen moest de buitenspeler het vooral doen met invalbeurten. Daardoor leek een transfer voor beide partijen de beste oplossing.