Valentijn Driessen kraakt transferbeleid Ajax: "Dure misrekeningen"

Valentijn Driessen kraakt in zijn column in De Telegraaf het transferbeleid van Ajax en noemt de uitgaande transfers van Sven Botman en Perr Schuurs dure misrekeningen. De eerstgenoemde verliet Ajax in 2020 en trok naar Frankrijk, terwijl de laatstgenoemde afgelopen zomer werd verkocht aan Torino. Daarnaast is Driessen ook niet te spreken over aankopen Calvin Bassey en Jorge Sánchez: "Schreuder maakt zich niet geloofwaardiger door elke keer opzichtig Bassey de hand boven het hoofd te houden", stelt Driesse, die ook benoemt dat de Amsterdamse standaard veel hoger moet liggen dan 'ordinaire enkelschopper' Sánchez.

Driessen gaat in zijn column in op het spel van de Amsterdammers: "Opbouwend geven de Ajax-verdedigers niet thuis en dat zullen Bassey en Sánchez ook nooit doen. De bal in hun grootste vijand op het veld", stelt de chef voetbal van De Telegraaf. Echter houdt Driessen niet alleen trainer Schreuder verantwoordelijk: "Hij moet het doen zonder technisch directeur Overmars en zag Onana, Blind, Martinez, Mazraoui, Tagliafico, Schuurs, Gravenberch, Antony en Haller vertrekken", benoemt Driessen.

Vertrek van Schuurs en Botman zijn 'dure misrekeningen'

In de zomer van 2020 liet Ajax talent Sven Botman na een huurperiode bij sc Heerenveen voor 8 miljoen euro vertrekken naar OSC Lille, waar de verdediger landskampioen werd en uiteindelijk na twee seizoenen voor 37 miljoen euro werd verkocht aan Newcastle United. Twee jaar later deed Ajax verdediger Perr Schuurs voor 9 miljoen euro van de hand en nog geen jaar later wordt de Limburger al in verband gebracht met een miljoenentransfer naar de Italiaanse top. "Dure misrekeningen", noemt Driessen het, terwijl hij ook van mening is dat beide centrumverdedigers momenteel een belangrijke rol hadden kunnen spelen in Amsterdam.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt