Bosz over opvallende afwezige PSV: 'Had ik gisteravond al besloten'

Peter Bosz wist op maandagavond al dat Walter Benitez niet aan de aftrap zou staan van het duel tussen PSV en Juventus. De coach laat zich uit over Joël Drommel, die de keeper vervangt, en geeft bij Ziggo Sport tekst en uitleg bij de bankplekken voor Ismael Saibari, Mauro Junior en Noa Lang.

Absentie van Benitez toch enigszins onverwachts voor Bosz

Bosz werd door Noa Vahle gevraagd naar zijn reactie op het nieuws van Walter Benitez en zijn keuze voor Joël Drommel. “Dat had ik gisteravond al besloten, dus dit was gisteravond al gepland. Nou ja, zijn vrouw was hoogzwanger en dus zat die mogelijkheid er natuurlijk in, alleen was het toch wel onverwachts dat hij mij liet komen gisteravond en aangaf dat hij naar huis wilde”, verkondigt de oefenmeester van PSV, die vervolgens vertelt hoe het met de geboorte staat. “Uiteindelijk is alles goed: kindje geboren en die is helemaal gezond."

Bosz maakt zich geen zorgen om Drommel

Drommel start dus als de keeper van PSV op dinsdagavond en hij maakt zijn debuut in het miljardenbal. Geen reden voor druk, aldus Bosz. Gisteravond heb ik hem ook geroepen en hem verteld dat hij dus zou gaan spelen. Het is niet zo dat het een hele jonge keeper is die nooit gespeeld heeft", vertelt Bosz. “Hij heeft ervaring, maar niet in de Champions League dus. Dat is ook voor hem nu een ander niveau."

Invalbeurten voor Lang, Saibari en Mauro Junior?

Bosz houdt het kort maar krachtig over hoeveel speeltijd Noa Lang en Mauro Junior, die net terugkeren van een blessure, gaan maken. “Ja, genoeg minuten om ons te kunnen helpen”, vertelt de coach grijnzend. Zie hier de basisopstellingen van beide ploegen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers