Vijf redenen waarom je naar de Conference League-finale Fiorentina - West Ham moet kijken!

Fiorentina en West Ham United nemen het woensdagavond in Praag tegen elkaar op in de finale van de Conference League. Het belooft een schitterend affiche te gaan worden. Zo hebben beide clubs een fanatieke aanhang en lijken ze op het veld erg aan elkaar gewaagd. Dit zijn vijf redenen waarom je naar de finale van de Conference League moet kijken.

Wordt er vaker dan één keer gescoord bij de Conference League-finale? Pak dan 100x je inzet!

Tweede Europese prijs

Fiorentina als West Ham United wonnen in hun gehele clubgeschiedenis al een lange tijd geen Europese prijs meer. De laatste Europese prijs van Fiorentina, en ook meteen de enige, is de Europacup II en dateert van 1961. Voor West Ham United is dit exact hetzelfde verhaal. De club legde in 1965 beslag op haar enige Europese prijs in de clubgeschiedenis: De Europacup II. Eén van beide clubs zal met het winnen van de Conference League, dus een tweede Europese prijs aan haar prijzenkast toevoegen.

Fanatieke fans

Fiorentina is een club met een fanatieke aanhang. De huisvesting van de club is het Stadio Artemio Franchi. Een schitterend stadion dat plaats biedt aan ruim 47.282 mensen. De club laat ieder seizoen bijzondere tifo’s zien en heeft een grote aanhang. West Ham United doet qua fanatieke supporters zeker niet onder voor Fiorentina, ondanks dat de club in 2016 het iconische Boleyn Ground verliet en overstapte naar het Olympic Stadium, zorgt de harde kern nog wekelijks voor sfeer bij de wedstrijden van de club uit Londen. Tegen AZ lieten de fans van West Ham zich zowel van hun goede, als slechte kant zien.

Spektakel gegarandeerd? Pak 100x je inzet als er minimaal twee goals vallen!

Tekst gaat verder onder video

Bijzonder stadion huisvesting van de finale

Tijdens de finale van de vorige editie van de Conference League, ontving de UEFA veel kritiek over de keuze om de wedstrijd in het kleine stadion in Tirana te laten spelen. Deze beschikte over slechts 21.690 plekken. De UEFA heeft dit jaar voor nog een kleiner stadion gekozen. De Eden Aréna in Praag zal plaats bieden voor 20.800 supporters. Met de fanatieke aanhangen van beide clubs belooft het een kolkende arena te worden.

Blikvangers bij West Ham United

In de Premier League kende West Ham United dit jaar een bijzonder slecht seizoen. De club bungelde lang in de onderste regionen en leek eventjes zelfs te gaan degraderen. Uiteindelijk eindigde de Londense club op de veertiende plaats, zes punten boven de degradatiestreep. Europees gezien ging het een stuk beter, zo knokte de club zich vanuit de voorrondes voor de Conference League, uiteindelijk naar de finale. 

Bij West Ham United is Declan Rice de grote blikvanger. De middenvelder gaat na de zomer hoogstwaarschijnlijk een stap hogerop maken en blinkt ook bij de nationale ploeg van Engeland uit. De clubtopscorer is Michail Antonio. De spits wist in 45 wedstrijden 13 keer te scoren en pakte ook in het eerste treffen met AZ in de halve finale, zijn doelpuntje mee.

Blikvangers bij Fiorentina

Fiorentina greep net naast Europees voetbal en eindigde op de achtste plek. De club trapte haar Europese campagne, net als West Ham United, in augustus af in de voorrondes van de Conference League. Hierin waren ze met 2-1 en 0-0 te sterk voor FC Twente. In de halve finale werd er in een tweeluik afgerekend met FC Basel (1-2 verlies en 1-3 winst).

Arthur Cabral is bij Fiorentina de gevaarlijkste man voorin. De Braziliaanse spits voert de topscorerslijst van de Conference League aan met zeven doelpunten in 13 wedstrijden. Ook in de Serie A was Cabral dit seizoen op dreef met acht doelpunten in 28 wedstrijden. Daarnaast is stille kracht Sofyan Amrabat een belangrijke speler op het middenveld van de club. Net als bij Declan Rice is de verwachting dat de fysiek sterke middenvelder in de zomer een stap hogerop zal maken.

Ontvang wekelijks een bonus bij JACKS.NL

JACKS.NL is in 2023 in een gulle bui. De bookmaker komt namelijk met een wekelijks te claimen bonus voor alle spelers van 24 jaar of ouder. Hierbij krijgt de gebruiker die deze bonus claimt maar liefst 4 profit boosts van 10% voor het Nederlandse voetbal. Hiermee maak je als speler bij Jack's kans op tot €500 extra winst. De bonus is van vrijdag 00.01 tot en met maandag 23.59 te claimen bij een storting van €20 of meer! Check op de website de bonusvoorwaarden.

Feyenoord-doelman vertrekt