Hugo de Jonge na nieuw voetbalweekend: "Stoppen met hossen en staantribunes moeten dicht"

Na de waarschuwing van minister Hugo de Jonge ging het afgelopen weekend iets beter met het naleven van de coronaregels in de voetbalstadions. Toch is de minister nog altijd niet tevreden. Staantribunes moeten dicht en seizoenkaarthouders moeten beter over het stadion worden verspreid. "Dat hossen op een kluitje moet afgelopen zijn."

De Jonge kwam met een verklaring na het overleg van maandagmiddag over de coronaregels. Voor het weekend waarschuwde hij de clubs en supporters dat de fans op hun stoel moesten blijven zitten. Anders zouden er maatregelen volgen. De Jonge zag verbetering dit weekend. "De spreiding van het publiek in stadions was echt beter. De toegangsbewijzen werden goed gecontroleerd. Maar je zag ook dat in een aantal vakken hossen op een kluitje toch echt voor kwam. Dat moeten we echt niet doen, zover zijn we nog niet."

Dinsdag gaan burgemeesters in gesprek met de clubs. "Staantribunes (die er blijkbaar nog zijn, dat wist ik niet), moeten dicht. Seizoenkaarthouders moeten beter worden verspreid over het stadion. Je wil dat het goed gaat en ik wil ook dat dit mogelijk blijft. We willen geen stappen terug zetten."

De Jonge zelf was zondagmiddag overigens als Feyenoord-fan aanwezig bij het duel tegen Go Ahead Eagles (2-0). Tijdens de wedstrijd werd door supporters gezongen dat De Jonge zijn bek moest houden en er was een spandoek te zien met de tekst: 'Hugo muil houden'. Zelf kan hij er om lachen. "Ik heb hartelijk gelachen om die stadionhumor."