'Dick Advocaat houdt vertrek van twee sterspelers hoogstpersoonlijk tegen'

Dick Advocaat heeft zijn veto uitgesproken en eist dat Steven Berghuis en Marcos Senesi onder geen beding vertrekken. Alleen als een club echt een niet te weigeren bod neerlegt, gaat De Kleine Generaal akkoord, maar dan wil hij dat bedrag wel herinvesteren in de selectie.

Voetbal International schrijft dat de trainer van Feyenoord daar heel stellig in is: "Voor Advocaat is het belangrijk dat wie er nu is ook blijft. Vandaar dat hij op voorhand zijn veto uitspreekt tegen het vertrek van spelers. Er mag nog zo veel belangstelling zijn voor Marcos Senesi, maar hij gaat níet. Pas als er een krankzinnige transfersom tegenover staat, misschien, maar dan wil de coach het leeuwendeel ervan wel herinvesteren in zijn selectie."

Voor Berghuis geldt hetzelfde: "Advocaat wil zijn aanvoerder absoluut niet laten gaan en kan voorlopig nog rustig slapen: er is geen belangstelling. Nog niet. Maar Berghuis is wel de beste speler van Feyenoord en het kan bijna niet anders of clubs zullen wel aan hem gaan denken tijdens de komende transferwindow die tot in oktober duurt."