10 opvallende uitspraken deze week

Voetballers zorgen niet alleen op de velden voor vermaak, ook daarnaast. Met hun opmerkingen. Wij verzamelden de leukste quote's van de laatste dagen voor je. 

Eerst uit de kast, dan op de schouders

Merel van Dongen (28), succesvol Oranje Leeuwin, kijkt met verbazing naar het mannenvoetbal, waar geen homoseksuele man te vinden lijkt. "De eerste die uit de kast komt gaat op mijn schouders, dat is voor mij een enorme held," zegt de international en speelster van Atletico Madrid tegen Voetbal International.

merel van dongen uit de kast voetbal homo

Vriendin Chelsea-speler is boos op trainer

Tammy Abraham ontbrak zaterdag in de selectie van Chelsea voor de FA Cup-finale tegen Leicester City. De vriendin van Abraham, Leah Monroe, haalt op Instagram uit in de richting van manager Thomas Tuchel. Overigens verloor Chelsea de finale met 1-0.

Vriendin van Tammy Abraham, Leah Monroe

Anti-Zwolle-stickers plakken

Sam Beukema vertelt op ESPN dat technisch manager Paul Bosvelt van Go Ahead Eagles soms stickers van de club en anti-Zwolle-stickers meeneemt om in wc’s van voetbalstadions te plakken. Bosvelt is een fanatiek Eagle, en was in het verleden onder meer aanvoerder bij Feyenoord, waarmee hij in 2002 de UEFA Cup won.

sam beukema paul bosvelt anti pec zwolle bij eagles

Ajax-keeper Stekelenburg leest Taylor de les

Ajax won donderdag met 3-1 van VVV Venlo. Debutant Kenneth Taylor kreeg in de tweede helft namens Ajax een rode kaart en dat nam doelman Maarten Stekelenburg hem nog steeds kwalijk. Op de training kreeg de jongeling een flinke veeg uit de pan. "Je hebt nog 6 maanden corvee. Door jou heb ik de nul niet gehouden."

stekelenburg leest taylor de les bij ajax

Video, Stekelenburg pakt Taylor aan

IJzeren Rinus

Rinus Israel stond bekend als een spijkerharde verdediger bij Feyenoord en het Nederlands Elftal. Dat kwam bij hem voort uit de wil om te winnen. "Maar ik heb in m'n hele carrière maar 1 rode kaart gehad. Aan de VAR had ik me wel aangepast, zo stom was ik niet."

Clint Leemans voelt zich genaaid door Mike Snoei

Clint Leemans kijkt in De Gelderlander terug op een mislukt avontuur bij De Graafschap. ,,Achteraf gezien had ik in januari nooit naar Doetinchem moeten komen.”  De aanvallende middenvelder zat bij eredivisionist PEC Zwolle op de bank en zou bij de Superboeren een belangrijke rol krijgen richting promotie. Maar dat liep dus anders.

clint leemans genaaid door mike snoei van de graafschap

Brian Brobbey lacht Almere City FC uit

Hey @AFCAjax, mogen we onze bal terug? Hij kan opgestuurd worden naar: Almere City FC Competitieweg 20 1318 EA Almere. Op social media grapte Almere City na de penaltymisser van Brian Brobbey van Jong Ajax, eerder tegen Almere City. Maar Brobbey lachte het laatst.. Na het mislopen van promotie in de play-offs door Almere City haalde de Ajacied alsnog zijn gram...

brian brobbey lacht almere city uit na penalty misser

Calvin Stengs gaat gewoon naar verjaardag Frank de Boer

Schoonzoon van de bondscoach, niet opgeroepen voor het Europees kampioenschap met het Nederlands elftal. Vrijdag kreeg AZ-speler Stengs het nieuws over de voorselectie te horen, waar hij geen deel van uitmaakte. Maar toch, een dag later sneed Stengs in huize De Boer gewoon een gebakje aan. "Ik ben niet zo lastig hoor." 

Ach, zijn tijd komt ook nog wel.

calvin stengs over zijn schoonvader en bondscoach frank de boer

Ondanks dat supporters stadion binnendrongen...

Feyenoord-trainer Dick Advocaat over de supporters die de Kuip binnendrongen: "Ze hebben zich toch goed gedragen."

dick advocaat over feyenoord supporters

Video-persconferentie met Dick Advocaat over de supporters die het stadion inkwamen en vuurwerk afstaken.

Willem van Hanegem

In zijn column in het Algemeen Dagblad trekt Willem van Hanegem een vergelijking tussen Atletico Madrid en De Graafschap. "Ik keek naar Atlético Madrid tegen Osasuna en ik moest vaak aan De Graafschap denken. In deze fase van het seizoen kan het kwartje nog weleens de verkeerde kant op vallen. De Graafschap speelt heel slecht voetbal, maar die club kreeg drie wedstrijden op rij alle kansen om de buit binnen te slepen. Maar als het er écht om gaat, gaan er soms andere krachten meespelen. Dan staat niet iedereen meer zo sterk in zijn schoenen."

column willem van hanegem

La Liga: Uitslagen, stand en programma speelronde 38 

En nog eentje van dan van Van Hanegem over Achraf El Bouchataoui, die zondag debuteerde in de basis bij Feyenoord in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.