Deze 8 voetballers gingen Noa Lang voor als acteur

Onlangs kwam Netflix met een teaser naar buiten over de film 'Ferry'. In dit korte filmpje was voetballer Noa Lang te zien. Opmerkelijk, want we kennen Lang vooral van zijn kwaliteiten als voetballer. Echter zijn er meer voetballers geweest die als acteur aan de slag gingen.

1. Vincent 'Vinnie' Jones

Vinnie Jones, berucht in de voetbalwereld, stond bij onder andere Leeds United en Chelsea al bekend als 'Bad Guy'. Dit imago gebruikte de Engelsman op het witte doek. Hoewel hij een behoorlijke carrière als voetballer achter de rug heeft, werd hij wereldwijd bekend als acteur. In verscheidene grote films speelde hij de slechterik of de anti-held. Zo speelde hij Juggernaut in 'X-Men: The Last Stand' uit 2006. In de actiefilm 'Mean Machine', een film over een potje voetbal tussen gevangenen en bewaarders, had Jones de hoofdrol.

2. Eric Cantona

In zijn tijd als voetballer was Eric Cantona al een buitenbeetje. Hij stopte in 1997 al op 31-jarige leeftijd als profvoetballer. Na zijn succesvolle periode bij grootmacht Manchester United, zette de Fransman gelijk in op een carrière als acteur. Zo speelde hij zichzelf in de film 'Looking for Eric' en had hij vooral rollen in Franse films.

3. David Beckham

In de film 'Bend it like Beckham' had de Engelsman zelf geen rol. Wel speelde Beckham in alle drie de populaire Goal-films. Daarnaast kwam de voormalig topvoetballer van onder meer Manchester United, Real Madrid en AC Milan, voor in een aflevering van de sitcom 'Only Fools and Horses'. Echter zal Beckham zijn carrière als acteur niet uitbouwen, daar vindt hij zichzelf te 'stijf' voor. 

4. Royston Drenthe

Momenteel speelt het voormalig toptalent in Spanje bij Racing Murcia, spelend op het vierde niveau. De 33-jarige verdediger annex middenvelder is op tv in Nederland niet te bewonderen, maar wél als acteur. De oud-speler van Feyenoord en Real Madridd is namelijk te zien in de populaire serie van Videoland: 'Mocro Maffia'. Het is pas zijn eerste ervaring als acteur: "Tijdens de casting werd me al gevraagd of ik eerder had geacteerd. Maar dat was niet zo. Blijkbaar ben ik een natuurtalent. Twee weken later kreeg ik al het bericht dat ze me wilden hebben", aldus de voormalig speler, die met Jong Oranje Europees kampioen werd, tegenover de NOS.

Royston Drenthe in de serie 'Mocro Maffia'.

5. Pelé

Volgens velen is deze Braziliaan de beste voetballer ooit. Echter presteerde Pelé veel minder als acteur. Zo speelde de legende in verschillende Braziliaanse tv-series én kwam de drievoudig wereldkampioen in een paar speelfilms voor. Waaronder de oorlogsfilm 'Escape to Victory', waarin hij met Sylvester Stallone en Michael Caine een hoofdrol had.

De trailer van de film 'Escape to Victory' in 1981 mét Pelé.

6. Frank Leboeuf

Frank Leboeuf, eveneens wereldkampioen, speelde na zijn loopbaan in verschillende films. Al als speler van Chelsea speelde de Fransman een kleine rol in de oorlogsfilm 'Taking Sides'. Leboeuf vertrok na zijn carrière zelfs naar Los Angeles om te leren acteren en voetbalde daar, evenals Vinnie Jones, bij Hollywood United. Later speelde de oud-verdediger nog in films zoals 'The Theory of Everything' en 'Allies'.

7. Gary Lineker

De presentator van het Britse 'Match of the Day' was een beter voetballer dan acteur. Toch speelde hij een rol in de film 'Bend it like Beckham'. Ook verscheen de voormalig voetballer van onder meer Barcelona in de serie 'Brass Eye' en in de kinderserie 'Underground Ernie'.

8. Zinédine Zidane

De voetballer wiens afscheid we nog allemaal herinneren. In de WK-finale van 2006 moest Zinédine Zidane het veld verlaten na een kopstoot te hebben gegeven aan Italiaan Marco Materazzi. Nu kennen we de Fransman vooral als coach van Real Madrid. In het verleden speelde Zizou ook een rolletje in 'Asterix en de Olympische spelen'. Michael Schumacher en Jean Todt doen in deze film mee aan een race, de voormalig middenvelder komt hier in actie als Numérodis.

Zinédine Zidane in de film 'Asterix en de Olympische spelen' als Numérodis.