Relaxte Van Bommel maakt indruk: "Mark heeft veel geleerd"

Mark van Bommel kende een roerig begin van zijn trainersloopbaan, maar lijkt die nu toch goed op de rit te hebben. Met Royal Antwerp won de Limburger afgelopen weekend de Belgische beker en doet hij nog mee om het kampioenschap bij onze zuiderburen. Oud-bondscoach Bert van Marwijk is lovend over zijn schoonzoon.

"Het trainerschap is sowieso een ervaringsvak", stelt Van Marwijk tegenover Voetbal International. "Je moet alleen wel zorgen dat je een snelle leerling bent, anders loop je het risico dat je loopbaan beschadigd raakt. Mark heeft veel geleerd van zijn eerste twee jobs. Ik vind hem relaxter en denk dat hij daardoor een betere trainer is geworden."

Bij PSV en VFL Wolfsburg liep het namelijk niet volgens plan, zag ook Van Marwijk. Toen Van Bommel trainer was in Eindhoven, liep hij daar als adviseur rond: "Mark wilde te snel, maar had achteraf wel gelijk. Bijna alles wat hij wilde verbeteren, intern, is uiteindelijk ook uitgevoerd. Hij wilde professionaliseren, maar dat werd hem niet door iedereen in dank afgenomen. Dat heeft hij zelf ook niet altijd handig aangepakt. Soms had hij wel wat vriendelijker kunnen zijn zal ik maar zeggen."

Antwerp

In België laat Van Bommel zien wat hij als trainer kan. In de bekerfinale werd KV Mechelen met 0-2 verslagen en woensdagavond start voor Antwerp de play-offs om het kampioenschap met een uitduel tegen Union SG. Momenteel staat de ploeg van Van Bommel vijf punten achter koploper KRC Genk, die een wedstrijd meer hebben gespeeld. Van Marwijk is blij dat het goed gaat met zijn schoonzoon: "De resultaten spreken voor zich. Iedereen gaat nu natuurlijk weer nadenken over wat er eerder is gebeurd. Dat ze bij PSV destijds misschien toch te snel hebben gehandeld. En zeker bij Wolfsburg."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers