Leegloop in Volendam: Wim Jonk en andere leden van staf stappen op

De bom is gebarst bij FC Volendam. Nadat eerder voorzitter Jan Smit werd ontslagen, stappen nu technisch manager Wim Jonk en andere leden van de technische staf op. Dit uit onvrede over de gang van zaken bij de club en vooral rond het ontslaan van voorzitter Smit. 

Het vertrek van Team Jonk betekent dat hoofdtrainer Matthias Kohler, technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofd opleidingen Ruben Jongkind allemaal opstappen bij de club. Kohler zit zaterdag wel nog op de bank, als Volendam tegen PEC Zwolle speelt. In een statement laat Team Jonk weten dat het vertrekt bij de club.  

Team Jonk haalt uit naar Veerman

Jaap Veerman, de rvc-voorzitter van de partij die Smit ontsloeg, liet enkele uren eerder nog weten dat Jonk en zijn team niet ontslagen worden. In het statement laat Team Jonk het volgende weten. 'Onze emmer is overgelopen na de persconferentie van RvC voorzitter Jaap Veerman. Na dit toneelstuk vol tegenstrijdigheden, halve waarheden en volle leugens, rest ons niets anders dan dit besluit.' 

Na de wedstrijd tegen PEC Zwolle van aanstaande zaterdag zit FC Volendam zonder hoofdtrainer, technisch manager, technisch directeur en hoofd opleidingen. De club neemt momenteel de laatste plaats in de Eredivisie in en zal in de winter aan de bak moeten om de boel weer op de rails te krijgen.