Van Basten pleit voor verandering na El Clásico: "Ik vind het een slechte regel"

Marco van Basten pleit voor een regelwijziging in het voetbal. De oud-speler van Ajax en AC Milan zag tijdens El Clásico dat een doelpunt van Real Madrid afgekeurd werd om een minimale buitenspelsituatie. Volgens Van Basten moeten we daarvan af.

In de 81e minuut van FC Barcelona tegen Real Madrid maakte Marco Asensio er 1-2 van voor 'de Koninklijke'. De VAR constateerde echter dat de Spanjaard buitenspel stond en keurde het doelpunt af. Van Bastel was na afloop bij Ziggo Sport niet te spreken over het moment.

Tekst gaat verder onder de Tweet. 

"Het is weer zo'n situatie waarbij iemand miraculeus buitenspel staat. Ik heb liever dat je met je hele lichaam buitenspel moet staan om een doelpunt af te keuren, dat heb ik al vaker gezegd. Dan moet je er echt iemand voor buitenspel zetten. Dit is gewoon geluk van Barcelona", stelt de oud-bondscoach. "Volgens de regels is dit doelpunt dus buitenspel, maar ik denk dat voetbal veel leuker wordt als we dit soort doelpunten tellen."

Desondanks denkt Van Basten niet dat er snel een verandering gaat komen in de regels: "Het duurt jaren voordat er iets gebeurt. Ik blijf het toch benoemen. De Amerikanen gaan er nu wel iets mee doen volgens mij. Zij steken er tenminste energie in. In Europa en met de FIFA duurt het eeuwen."