De twintig best betaalde spelers van de MLS op een rij: Een Nederlander in de lijst

De Amerikaanse competitie, Major League Soccer, heeft een lijst gepubliceerd met de twintig best betaalde spelers uit hun competitie. In de lijst staat één Nederlander, namelijk Jürgen Locadia. Naast de oud-spits van PSV staan er nog drie oud-Eredivisie-spelers in de lijst. 

Hoogste salarissen in Major League Soccer 

Carlos Vela is de speler met het hoogste salaris in de MLS. De spits ontvangt jaarlijks 5,19 miljoen euro. Javier Hernandez, ook wel bekend als Chicharito, verdient 4,94 miljoen euro per jaar. Op een goede derde plek staat Gonzalo Higuain, die bij Inter Miama op jaarbasis 4,77 miljoen euro op zijn rekening krijgt gestort. 

Jürgen Locadia 

Jürgen Locadia staat op plek 11 in de lijst. De oud-spits van PSV verdient jaarlijks 2,3 miljoen euro bij FC Cincinnati. De best betaalde oud-Eredivisie-speler in de MLS is Jozy Altidore. Hij staat op een 6de plek in de lijst en krijgt op jaarbasis 2,9 miljoen euro. Daarnaast staan ook oud-Ajax-speler Nicolas Lodeiro (13de met een salaris van 2,2 miljoen euro) en oud-FC Groningen-speler Albert Rusnak (17de met een salaris van 1,9 miljoen euro).

best betaalde spelers van de MLS salaris altidore carlos vela herandez higuin martinez pizarro jara
best betaalde spelers van de MLS salaris locadia rusnak

Feyenoord-doelman vertrekt