Geen EK voor Zlatan: Goals, passes en top10 uitspraken als deze moeten we missen

Wat hadden we ons er op verheugd. Zlatan Ibrahimovic met Zweden op het Europees Kampioenschap. De 39-jarige Zweed maakte onlangs na een afwezigheid van bijna 5 jaar zijn rentree in het nationale elftal, maar nu moet de 118-voudig international toch een streep zetten door zijn EK-plannen. Een knieblessure is de oorzaak. 

Wat we deze zomer dus moeten gaan missen... Goals en ook bijzondere uitspraken van Ibracadabra, speler van AC Milan en in het verleden van Malmo, Ajax, Juventus, Inter, PSG, Manchester United en La Galaxy.

Dit zullen we deze zomer dus gaan missen... Op het veld vaak geniaal en ook in interviews stelt Zlatan nooit teleur

Interviews met Zlatan Ibrahimovic zijn nooit saai. De Zweedse superster is vaak een regelrechte ramp voor journalisten, die hij nog wel eens op hun plek wil zetten... Gaan we missen komende zomer.

Zullen ploeggenoten Zlatan wel gaan missen?

Als het Zlatan niet bevalt, schopt hij om zich heen, letterlijk en figuurlijk. Vaak moeten tegenstanders het ontgelden maar ook zijn ploeggenoten zijn niet velig. Onder andere Antonio Cassano, ooit ploeggenoot bij AC Milan, kreeg een schop op zijn achterhoofd. Ja, leest het goed. Bij wijze van grapje... Lekker normaal ook ;-)

Goals als deze: Bicycle kick tegen Engeland

Zweden speelde op woensdag 14 november 2012 een oefenwedstrijd tegen Engeland. In eigen huis wonnen de Zweden met 4-2, door 4 (!) doelpunten van Zlatan Ibrahimovic. Waaronder deze magistrale omhaal (‘bicycle kick’) in de laatste minuut.

Magistrale solo

Als speler van Ajax, zondag 22 augustus 2004.  In de eerste thuiswedstrijd van Ajax tegen NAC die met 6-2 werd gewonnen, solo't Zlatan Ibrahimovic naar een van de mooiste goals ooit op de Nederlandse velden. Kijk ook naar dat gezicht op de tribunes van Rafael van der Vaart. "Ballet, kunst, Mardonna-achtig", jubelt NOS-commentator Frank Snoeks. 

Scoren in alle Staten, ook de Verenigde Staten.

September 2018. Zlatan laat ook Amerika van zijn kunsten genieten.

Nog eentje dan uit Amerika, ongetwijfeld een van zijn mooiste ooit

Periode bij Inter, 2008

Na zijn periode bij Ajax stapte Ibra over naar Juventus om vervolgens bij Inter Milan terecht te komen. Wéér zo een amazing goal.

Passes

Zlatan Ibrahimovic bij AC Milan. Niet alleen denkt de Zweedse routinier aan zichzelf. Hier ziet hij in zijn ooghoek ruimte voor teamgenoot Samuel Castillejo en pakt uit met een geniale pass. 

Top10 Uitspraken Zlatan

Zlatan Ibrahimović staat ook bekend om zijn geniale uitspraken.

“Alleen god weet het… en daar praat je nu mee.’’

“Wanneer je mij koopt, koop je een Ferrari.."

“Ik blijf in Parijs als ze de Eiffeltoren door mijn standbeeld vervangen."

 “Ik ben niet de koning van Manchester, ik ben de God van Manchester.’'

“Een WK zonder mij is geen WK. Dus er is helemaal niets om naar uit te kijken”

“Kom met mij mee naar je huis en je zult zien of ik gay ben. En neem je zuster mee.”

“We zijn nog op zoek naar een woning. Als we niets kunnen vinden, dan koop ik een hotel” Wanneer een huis kopen niet lukt...

“Het klopt dat ik niks weet van de spelers hier, maar ze weten gelukkig wel wie ik ben.”

"Ben je een journalist of cameraman? Journalist? Waarom draag je dan een camera"

Interview, video

Zlatan had vast nog een rekening openstaan...

Zlatan Ibrahimovic speelde tijdens zijn loopbaan bij de grootste clubs ter wereld, speelde tegen de beste verdedigers en had het regelmatig aan de stok met zijn directe tegenstander. Eén ding weten we inmiddels van de Zweedse superster: hij vergeet nooit wat. Als speler van Juventus kreeg hij in 2006 tegen Inter een moordaanslag te verwerken. Marco Materazzi kwam echter weg met geel, onbegrijpelijk natuurlijk. Vier jaar later nam Ibra als speler van AC Milan wraak op de Italiaanse sloper. Tijdens een duel met Materazzi zag hij zijn kans schoon, deelde een karatetrap uit en de Italiaanse verdediger moest er per brancard vanaf. In een interview met GQ Magazine liet Zlatan na afloop weten: "Ik heb er vier jaar op gewacht om hem het ziekenhuis in te schoppen."

Profiel Zlatan, waar geboren, met wie getrouwd

profiel zlatan, getrouwd, geboren, leeftijd

Feyenoord-doelman vertrekt