De vijf grootste dieptepunten van VVV-Venlo dit seizoen

VVV-Venlo degradeerde al definitief naar de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Limburg begon nog zo aardig aan het seizoen en stond na speelronde 1 zelfs eerste, maar in de tweede seizoenshelft ging het hard achteruit met VVV. Wij zetten de vijf dieptepunten van dit seizoen op een rij.

24 oktober: 0-13 verlies tegen Ajax

VVV begon nog aardig aan het seizoen, vooral aan de hand van topscorer Giorgios Giakoumakis. Op 17 oktober werd er op bezoek bij AZ zelfs nog met 2-2 gelijk gespeeld. Een week later was er die enorme afgang. Thuis tegen Ajax stond na 90 minuten de grootste uitslag ooit in de Eredivisie op het scorebord. Ajax won met 0-13 en liet werkelijk geen spaan heel van VVV, dat de Amsterdammers bijna 50 keer op hun doel zag schieten.

We missen jullie.. Ajax miste maar weinig deze middag

vvv ajax 0-13 uitslag degradatie vvv

21 november & 5 december: Verlies tegen directe concurrenten Willem II en RKC Waalwijk

Twee nieuwe dreunen volgden tegen concurrenten Willem II en RKC Waalwijk. Op 21 november werd er met 2-1 verloren op bezoek bij Willem II en 5 december ging VVV met 3-2 onderuit bij RKC Waalwijk, dat in het laatste kwartier een 1-2 achterstand wegpoetste. VVV ging de winterstop in als de nummer 14 van de Eredivisie.

6 maart: Weggespeeld in De Kuip

VVV schoot na de winterstop uit de startblokken en bleef zelfs vijf wedstrijden op rij ongeslagen. Er werd gewonnen van concurrenten Willem II en ADO Den Haag en als kers op de taart werd er gewonnen bij FC Twente (0-1) en werd Vitesse thuis weggespeeld (4-1). Dat is nog altijd de laatste Eredivisiewedstrijd die VVV dit seizoen won. Vanaf 30 januari werd het verval ingezet. Ruime nederlagen tegen AZ en Vitesse volgden. Op bezoek bij Feyenoord werd er op 6 maart met liefst 6-0 verloren. VVV had die avond niets te vertellen in Rotterdam.

16 maart: Ontslag Hans de Koning

Na de forse nederlaag bij Feyenoord volgden er ook nederlagen tegen Sparta Rotterdam (0-1) en Fortuna Sittard (1-3). Dit betekende de vijfde nederlaag op rij in de Eredivisie en daarmee ook het einde van Hans de Koning in Venlo. De ploeg was inmiddels weggezakt naar de 16de plaats in de competitie en het bestuur van VVV had er geen vertrouwen meer in dat het verval onder De Koning kon worden gestopt. Jos Luhukay werd aangesteld als nieuwe hoofdtrainer.

13 mei: Degradatie na nederlaag bij Ajax

Onder Luhukay werden de resultaten niet beter. VVV heeft nog altijd niet weten te winnen en ook het scoren van goals is, ondanks dat Eredivisie-topscorer Giakoumakis in Venlo speelt, een groot probleem gebleken. Daarnaast krijgt de ploeg te makkelijk tegengoals. Na 33 speelrondes stond de teller op 87. Het enige puntje dat sinds januari is gepakt, werd behaald op 8 mei tegen RKC Waalwijk (3-3). 13 mei degradeerde VVV na een 3-1 nederlaag tegen Ajax.

Feyenoord-doelman vertrekt