Franse media onder de indruk: "Waar was Toulouse zonder de Nederlanders?"

Toulouse FC won afgelopen weekend de eerste prijs in de clubgeschiedenis en Thijs Dallinga, Branco van den Boomen, Stijn Spierings en Zakaria Aboukhlal (geboren in Nederland) zijn vier belangrijke spelers bij de kersverse bekerwinnaars. De Franse media zijn dan ook lyrisch over de Nederlanders, die erg goede cijfers kunnen overleggen.

Oud-FC Groningen en Excelsior spits Dallinga was tweemaal trefzeker in de finale en had daarmee een groot aandeel in de winst: "Wat ik meemaak is eigenlijk niet normaal he", stelt hij na de wedstrijd tegenover Voetbal International. "Elk seizoen zo'n avond lijkt mij een goed idee. Waar kan ik tekenen?"

Fenomeen

L'Equipe-verslaggever Hugues Sionis is vol lof voor de Nederlandse enclave van Toulouse: "Waar zou de club zijn zonder de Nederlanders? In ieder geval niet waar ze nu staan. Van den Boomen en Spierings hebben Toulouse als complementair duo naar promotie geleid en dit seizoen hebben ze gezelschap gekregen van Dallinga en Aboukhlal. Om eerlijk te zijn, toen ze kwamen vroegen we ons af wie ze waren, maar ze hebben zelf geantwoord. Dallinga is een fenomeen. Wanneer gaat jullie bondscoach hem oproepen?"

De statistieken van de Nederlanders in Franse dienst zijn dan ook meer dan goed. Toulouse scoorde dit seizoen 48 keer in 33 duels in de Ligue 1. 27 van deze goals kwamen van de vier geboren Nederlanders. Dallinga maakte er daarvan twaalf: "Als spits lig je onder een vergrootglas, je moet goals maken. In een elftal zoals dit, dat altijd voetbalt om te scoren, is het een luxepositie. Dat wist ik, daarom heb ik mij nooit druk gemaakt, want in het begin was het best even wennen. Prachtig dat het uiteindelijk zo uitpakt."

Bekijk hieronder de samenvatting van de bekerwinst van Toulouse!

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers